Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O carte pe zi: 'Biblia pierdută. Roman grafic' de Igor Bergler și Sorin Sorasan

Biblia pierduta

După succesul edițiilor tipărite, în România și în alte peste 35 țări, Igor Bergler aduce publicului povestea lui Charles Baker din Biblia pierdută într-o formă nouă, cea de roman grafic.

„Trei crime îi schimba planurile profesorului Baker de la Universitatea Princeton, aflat la Sighișoara pentru o conferință de istorie. Cea mai controversată figura a Europei de Est, Vlad Țepeș, a finanțat un proiect ambițios care avea să schimbe fața întregii lumi. Proiectul: multiplicarea unui mesaj menit a fi descifrat doar de anumiți initiați. In 1455 codul este ascuns în prima lucrare tiparită vreodaă: Biblia B42 cunoscută si ca Biblia lui Gutenberg.”

O carte considerată multă vreme cea mai mare din lume, botezată Codex gigas – 80 de kg, un metru lungime, o jumătate de metru lățime.Legenda spune că ar fi fost scrisă într-o singură noapte, în anul 1229, de călugprul Herman, într-o mânăstire benedictină din Boemia. În secolele următoare cartea a fost semnalată în alte mânăstiri, a ajuns la Praga, la curtea Impăratului Rudolf, apoi furată de armatele suedeze. O carte în care se amestecă Vechiul și Noul Testament cu alte cronici vechi si noi și intercalații de-a valma.

De aici pornește rescrierea lui Igor Bergler, după romanul său omonim. Un roman grafic care vă va ține cu sufletul la gură

Igor Bergler și Sorin Sorasan – Biblia pierdută. Roman grafic. Partea întâi. Ilustrații color de Sorin Sorasan. Editura Litera. 102 pag

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.