Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O carte pe zi: 'Conversații decisive'

europafm.ro
carte

Cartea oferă informațiile, analizele, abilitățile și instrumentele de care ai nevoie pentru a te descurca cu cele mai dificile conversații în moduri care te asigură că ambele părți se vor simți auzite și respectate.

Cartea aceasta a fost elaborată de autori în anul 2002 și a fost reeditată de nenumărate ori, aproape de fiecare dată aducându-se modificări importante față de edițiile anterioare. La noi, ea a mai apărut în 2006, la Editura Amaltea, dar ediția publictaă acum de Litera este mult imbănătățită, fiind ediția din 2022, conform mediafax.

Autorii sunt cercetători cunoscuți în domeniul eficienței organizaționale și al leadershipului, au descoperit că relațiile, carierele, instituțiile și comunitățile puternice au aceeași sursă de putere - capacitatea de a vorbi deschis despre subiecte controversate, cu înalt grad emoțional și mize mari.

Indivizii cei mai influenți, care pun lucrurile în mișcare și, în același timp, își construiesc relații, sunt cei ce stăpânesc arta conversațiilor decisive. Oamenii care poartă în mod obișnuit conversații decisive și o fac bine sunt capabili să exprime opinii controversate sau chiar riscante într-un mod care să-i facă auziți. Șefii lor, colegii, cei implicați direct ii ascultă fără a trece în defensivă sau a se înfuria.

Conversații decisive – scriu editorii – „oferă informațiile, analizele, abilitățile și instrumentele de care ai nevoie pentru a te descurca cu cele mai dificile conversații în moduri care te asigură că ambele părți se vor simți auzite și respectate.
Când mizele sunt ridicate, opțiunile variază și emoțiile sunt puternice, ai trei opțiuni: să eviți o conversație decisivă și să suferi consecințele, să conduci prost o conversație și să suferi consecințele sau să citești Conversații decisive și să descoperi cum să comunici cel mai bine când contează cel mai mult.

Acum 20 de ani, Conversații decisive a devenit un adevărat fenomen pe piața de carte, revoluționând modul în care oamenii comunică la locul de muncă, și nu numai, și transformându-se într-un bestseller de cursă lungă și un clasic al literaturii de gen. Milioane de lideri au apelat la acest ghid verificat pentru a-și îmbunătăți în mod dramatic rezultatele în afaceri prin promovarea unei comunicări oneste, curajoase, strategice la nivel de organizație. Această ediție adusă la zi păstrează metodele dovedite care au făcut din Conversații decisive o carte populară în întreaga lume și acoperă subiecte și probleme critice care domină locul de muncă în prezent, precum:
– Comunicarea eficientă în mediile digitale – ce funcționează și ce nu,
– Societatea noastră din ce în ce mai globală și eterogenă, care a introdus noi modalități de muncă – împreună cu noile provocări de comunicare la locul de muncă,
– Diferențe politice și sociale de opinie – cum să le abordezi sincer, dar cu respect.

Când liderii creează o cultură a sincerității intelectuale și emoționale, urmează rezultatele măsurabile: locurile de muncă devin mai incluzive, firmele de servicii financiare câștigă o mai mare loialitate din partea clienților, spitalele salvează mai multe vieți, organizațiile guvernamentale asigură servicii mai bune, firmele de tehnologie învață să funcționeze fără probleme, indiferent de granițele internaționale, iar ONG-urile își îndeplinesc mai bine misiunea.”

Joseph Grenny, Kerry Patterson, Ron McMillan, Al Switzler, Emily Gregory – Conversații decisive. Noi soluții pentru a gestiona cu succes situațiile critice. Traducere din limba engleză de Cosmin Nedelcu. Editura Litera. 300 pag.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.