Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O carte pe zi: 'Nașul' de Mario Puzzo

nasul

„O capodoperă a timpurilor moderne” – The New York Times.

Încă o ediție a acestui roman celebru apărut în 1969. Spicuim din informațiile care au devenit istorie: În The New York Times, Roger Jellinek a scris că romanul „era menit să aibă un succes uriaș și nu doar pentru că Mafia apare la știri. Romanul domnului Puzo este visul unui voyeur, o fantezie ingenioasă a puterii violente a unui individ fără niciun fel de consecințe. Victimele „familiei” Corleone sunt infractori sau polițiști corupți - persoane de care nimeni nu ar vrea să le știe. Sunt doar afaceri, cum ar spune Don Vito, nimic personal. Nu vezi niciodată oameni obișnuiți în carte, cu atât mai puțin să-i întâlnești, așa că nu există nicio șansă de a simpatiza pe altcineva în afară de bătrânul patriarh, deoarece el face lumea un loc sigur pentru iubita lui „familie”, potrivit mediafax.

Romanul a rămas pe lista The New York Times a celor mai bine vândute cărți timp de 67 de săptămâni și s-a vândut în peste nouă milioane de exemplare în doi ani.

Trei ani mai târziu a apărut adaptarea cinematografică, cu Marlon Brando în rolul lui Don Vito Corleone și Al Pacino în rolul lui Michael Corleone, în regia lui Francis Ford Coppola. Filmul a încasat aproximativ 269 de milioane de dolari în întreaga lume și a câștigat mai multe premii, inclusiv trei premii Oscar, cinci Globuri de Aur și un Grammy. Continuarea, Nașul. Partea a II-a a câștigat șase premii Oscar și a devenit prima continuare care a câștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun film.

Scriu editorii ediției pe care o semnalăm astăzi: „O capodoperă modernă. Nașul este un portret incandescent al lumii interlope criminale din anii 1840. Este, de asemenea, povestea intimă a familiei Corleone, unită și dezbinată totodată de poziția sa unică în centrul mafiei americane”.

Romanul detaliază povestea unei familii mafiote fictive din New York City (și Long Island), condusă de Vito Corleone, supranumit Nașul. Acțiunea se desfășoară între 1945 și 1955.

Mario Puzzo – Nașul. Traducere din limba engleză de Daniela Truția. Editura RAO. 623 pag.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.