Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O celulă jihadistă din Belgia a fost destructurată de autorităţi: Pregătea un atentat de amploare

express.co.uk
politie belgia

Celula jihadistă destructurată la începutul lui 2015 la Verviers, în estul Belgiei, care prefigura comandourile ce au comis atentatele de la Paris şi Bruxelles, dispunea de materialul necesar fabricării unei bombe, a fost dezvăluit la începutul procesului împotriva acestei celule, la Bruxelles, informează luni AFP. După asaltul împotriva unei case la Verviers, în 15 ianuarie 2015, acompaniat de violente schimburi de focuri, forţele de ordine au descoperit în interior arme, muniţii şi produse chimice ce puteau servi la fabricarea a 4 kilograme de TATP, exploziv artizanal folosit la Paris şi Bruxelles, a explicat magistratul Hendrickx, preşedintele Tribunalului corecţional de la Bruxelles, conform Agerpres.

 

Magistratul a detaliat minut cu minut intervenţia poliţiştilor, riposta imediată cu arme kalaşnikov din partea celor care se aflau în acea casă, uciderea a doi dintre aceştia şi arestarea lui Marouane El Bali, singurul supravieţuitor al asaltului.

 

Acesta din urmă a compărut luni alături de alte şase persoane arestate preventiv, în clădirea Palatului Justiţiei plasată sub efective de securitate sporite după atacurile teroriste din 22 martie de la Bruxelles, soldate cu 32 de morţi.

 

Însă nouă dintre acuzaţi lipsesc de la acest proces, aflându-se, probabil, în Siria.

 

Marele absent de la acest proces este Abdelhamid Abaaoud, suspectat că a jucat un rol central zece luni mai târziu, în atentatele de la Paris (130 de morţi) şi care a fost ucis în timpul unui asalt al poliţei la Saint-Denis (suburbie a Parisului). Ancheta a dezvăluit că el îi conducea pe membrii celulei din Verviers de pe teritoriul Turciei, apoi al Greciei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.