Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O cetate de renume din România a fost reabilitată: podurile din secolul XVII-lea au fost refăcute

salut făgăraș
cetate făgăraș

O cetate de renume din România a fost reabilitată: podurile din secolul XVII-lea au fost refăcute

După trei ani de reparații și reabilitări, Cetății Făgăraș i-a fost redată vechea măreție, relatează RADOR RADIO ROMÂNIA.

Zilele acestea au fost recepționate noile lucrări, printre care se numără restaurarea zidurilor de apărare, a unuia dintre bastioane și a celor două poduri de lemn, așa cum erau ele odinioară, mai exact, în secolul al XVII-lea. De asemenea, Cetatea Făgăraş are de acum înainte un pod mobil, unic în România, după cum susțin reprezentanții obiectivului.

"Restaurarea zidurilor de apărare și restaurarea unuia dintre bastioane, unde noi am organizat o mică expoziție de replici de armament, a însemnat refacerea curții interioare, o regularizare pe verticală a malurilor șanțului de apărare care înconjoară cetatea și bineînțeles, lucrul poate cel mai important, refacerea celor două poduri de lemn (…) Ne gândim ca acel pod ridicător să-l includem într-un ceremonial al gărzii noastre", a spus Elena Băjenaru, administratorul Cetăţii Făgăraş.

Noul pod mobil al cetății are o lungime de șase metri, o înclinație de 70 de grade, iar partea care se înalță are o greutate de peste două tone. Valoarea proiectului cu fonduri nerambursabile se ridică la 5 milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.