Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O chelneriță americană supărată foc după ce a primit bacșiș prea mic: `Uneori îi urăsc pe europeni`

Pinterest
bacsis tips SUA

O ospătăriță de la un restaurant din Statele Unite s-a declarat „profund indignată” de bacșișul de doar 70 de dolari lăsată de niște turiști europeni care consumaseră de 700 de dolari.

Chelnerița americană s-a plâns pe platforma socială că n-a primit bacșiș adecvat de la un grup de turiști europeni.

„Această masă tocmai a lăsat 70 de dolari la o factură de 700 de dolari, după ce a stat la răcoare ore întregi”, a spus utilizatoarea de Twitter @madison_tay.

Angajata nemulțumită a povestit că, ulterior, managerul restaurantului le-a explicat turiștilor că bacșișul obișnuit în SUA este de 20% din valoarea consumației, relatează The Independent preluat de Adevarul.

„Ei au spus: OK. Și au plecat", a relatat chelnerița.

Postarea ei, făcută pe 20 martie, a primit peste 28.600 de aprecieri și a fost citată pe Twitter de peste 11.000 de ori, stârnind adevărate dezbateri despre cutuma bacșișului în SUA, în comparație cu restul lumii.

Un bacșiș sub 20%, considerat unul slab

În Statele Unite se practică bacșișuri între 15 și 20% din nota de plată. Mulți lucrători din industria ospitalității consideră că un bacșiș sub 20 la sută este unul slab și poate fi interpretat ca un semn că ceva nu a fost în regulă cu serviciul lor.

Concret, în cazul chelneriței nemulțumite, la o notă de plată de 700 de dolari, bacșișul așteptat, de 20%, ar fi însemnat 140 de dolari în plus.

Pentru angajații din industria ospitalității din SUA, bacșișurile sunt șansa de a avea un salariu decent. Proprietarii de restaurante plătesc un salariu minim pe oră de doar 2,13 USD.

„Cum se poate aștepta cineva ca străinii să înțeleagă?”

Reacțiile la postarea femeii au arătat că mulți americani consideră că vizitatorii străini ar trebui să lase bacșiș în funcție de obiceiul locului pe care îl vizitează. Au fost și unii care și-au exprimat confuzia cu privire la transformarea în regulă a obiceiului a de a lăsa un bacșiș de cel puțin 20%.

„Aici este problema. Nici măcar americanii nu se pot pune de acord asupra regulilor de bacșiș. Cum se poate aștepta cineva ca străinii să înțeleagă?", a spus un comentator.

Una dintre concluziile exprimate în cadrul dezbaterii a fost că problema este salariul minim scăzut cu care sunt plătiți lucrătorii din industria ospitalității, nu bacșișul, uneori  prea mic, lăsat de clienți.

Președintele SUA, Joe Biden, a semnat anul trecut, un ordin executiv pentru a majora salariul minim federal pentru lucrătorii federali și contractori la 15 dolari pe oră. Pentru ca salariul minim să ajungă la acest nivel, la scară largă, legea ar trebui să treacă prin Congres, potrivit CNBC.

Angajații din restaurante au spus că majorarea salariilor lor ar duce la scăderea bacșișului și, în cele din urmă, la reducerea venitului lor net, a relatat la vremea respectivă Washington Post.

Deocamdată salariile personalului depind foarte mult de bacșișurile clienților. Așadar, dacă plănuiți o vizită în SUA, nu uitați că în restaurantele și pub-urile americane, bacșișul obișnuit este 20 la sută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.