Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O chitară, costume de scenă şi bijuterii care i-au aparţinut lui Prince, vândute la licitaţie cu 675.000 de dolari

Artmark
licitatie

Costume de scenă, o chitară, diverse bijuterii şi obiecte care i-au aparţinut megastarului muzicii şi modei Prince, care a murit în 2016, au fost vândute la licitaţie pentru suma de 675.000 de dolari, a anunţat luni RR Auction, transmite AFP.

Printre cele 164 de obiecte, care i-au aparţinut unui om de afaceri francez, se numără o faimoasă cămaşă albă cu volane, adjudecată în schimbul a peste 33.000 de dolari, un pandantiv cu cruce şi o chitară vândută cu zeci de mii de dolari, conform Agerpres.

Licitaţia s-a desfăşurat online în perioada 25 octombrie - 16 noiembrie, iar rezultatul total, de 675.000 de dolari, a fost anunţat luni de o casă de licitaţii modestă din Boston, RR Auction, care a mai vândut obiecte care i-au aparţinut lui Prince, în 2018.

Valoarea estimată a lotului din cadrul acestei licitaţii, intitulată "Fashion of Prince Auction", a fost de 300.000 - 400.000 de dolari, a declarat săptămâna trecută vicepreşedintele companiei, Robert Livingston.

"Este incredibilă pentru noi atenţia acordată acestei colecţii (...) în onoarea lui Prince, o legendă a muzicii şi a modei", a spus el.

Întreaga colecţie a fost deţinută de un om de afaceri francez care a făcut parte din cercul de apropiaţi ai lui Prince timp de 20 de ani, potrivit RR Auctions.

Parizianul, identificat de New York Times ca fiind Bertrand Brillois, i-a convins pe apropiaţii artistului american multidimensional, care a murit la vârsta de 57 de ani, că acesta era atât un geniu al muzicii, cât şi un simbol al modei.

Brillois a achiziţionat şi colecţionat apoi obiecte de îmbrăcăminte, bijuterii şi accesorii ale lui Prince Rogers Nelson, numele real al artistului.

Printre aceste obiecte se număra cămaşa de mătase albă cu volane creată de Louis and Vaughn & Marie-France, pe care Prince a purtat-o la 28 ianuarie 1985 pe scena galei American Music Awards din Los Angeles, unde a interpretat celebrul său hit "Purple Rain", în cadrul unui turneu cu 98 de concerte în America de Nord, în urmă cu aproape 40 de ani. Cămaşa a fost vândută cu 33.219 dolari.

Chitara lui Prince "Blue Schecter Cloud" s-a vândut cu 64.514, iar o pereche de cizme de scenă de culoare albastră şi cu toc înalt a fost adjudecată în schimbul sumei de 24.079 de dolari.

Instrumentele, obiectele şi hainele care au aparţinut vedetelor fac deliciul caselor de licitaţii. Săptămâna trecută, la Nashville, Julien's Auctions a vândut o chitară care i-a aparţinut lui Kurt Cobain cu peste 1,5 milioane de dolari şi o alta, a lui Eric Clapton, cu aproape 1,3 milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.