Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O chitară deţinută de B.B. King şi fotografii cu Marilyn Monroe vor fi scoase la licitaţie

marilyn monroe

Obiecte emblematice din cultura pop şi din istoria omenirii, inclusiv o chitară deţinută de muzicianul B.B. King, o legendă a muzicii blues, precum şi fotografii ale celebrei actriţe Marilyn Monroe realizate înainte de debutul carierei sale, vor fi puse în vânzare luna viitoare în cadrul unei licitaţii ce va fi organizată de casa Guernsey la New York, informează Reuters.

"Este o licitaţie cu obiecte legendare, cu lucruri care par să nu aibă o legătură între ele... Însă aspectul pe care îl au în comun este acela că, într-un fel sau altul, sunt absolut remarcabile - indiferent dacă au legătură cu un incident faimos sau cu o persoană celebră", a declarat Arlan Ettinger, fondatorul şi preşedintele casei de licitaţii Guernsey, potrivit Agerpres.

Prima chitară a muzicianului B.B. King, care nu a fost prezentată niciodată în public, face parte dintre loturile puse în vânzare. Printre alte obiecte furnizate direct de fundaţia care gestionează bunurile legendarului cântăreţ de blues, care a murit în 2015, se află partituri scrise de mână, o tobă tribală africană care i-a fost oferită de fostul lider sud-african Nelson Mandela şi şase sacouri purtate de artistul american pe scenă în timpul unor concerte.

Fotografii realizate în timpul primei sesiuni fotografice a actriţei Marilyn Monroe au fost incluse în această licitaţie, iar unele dintre imagini au în spatele lor o serie de poveşti foarte interesante.

"În 1945, căpitanul Ronald Reagan din Armata Statelor Unite i-a cerut unui sergent să meargă să o fotografieze pe o tânără femeie care lucra într-o fabrică locală de război. Aceasta este una dintre fotografiile originale. Acea femeie... a devenit marea şi legendara Marilyn Monroe", a dezvăluit Arlan Ettinger.

Printre cele 120 de loturi care vor fi puse în vânzare se vor afla şi obiecte cu caracter sportiv provenite din arhiva starului de baseball Micky Mantle, precum şi paşaportul şi o haină de blană a celebrei cântăreţe de jazz Billie Holiday.

Obiectele istorice de la licitaţia newyorkeză includ un telegraf folosit la bordul crucişătorului USS St. Louis şi o sabie care a fost expusă în public în timp ce sicriul cu trupul neînsufleţit al preşedintelui John F. Kennedy era depus la Casa Albă.

Încasările obţinute din vânzarea unor unelte folosite în situl World Trade Center după atacurile teroriste comise la New York în septembrie 2001 vor fi donate în beneficiul 9/11 Tribute Museum.

Licitaţia va avea loc online pe platformele LiveAuctioneers.com şi Invaluable.com în data de 21 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.