Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O cofetărie din Constanţa a fost închisă de Protecţia Consumatorilor: Au fost găsite produse neetichetate, mizerie şi ustensile vechi

interzis

O cofetărie din municipiul Constanţa a fost închisă temporar de inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC), iar sute de kilograme de produse au fost retrase de la comercializare, după ce echipele de control au descoperit mai multe nereguli, printre care ustensile vechi, mizerie şi produse neetichetate.

Şeful CJPC Constanţa, Horia Constantinescu, a declarat, luni, pentru News.ro, că a fost efectuat un control la cofetăria Dumy din municipiul Constanţa, comisarii instituţiei descoperind cu acest prilej produse neetichetate sau unele care aveau trecute pe frişcă ingridiente naturale, cum ar fi frişca sau ciocolata, în realitate, fiind folosite produse care conţin grăsimi vegetale şi E-uri. “Cel mai grav mi se pare că împânzesc piaţa cu produse pe a căror etichetă apar ingrediente naturale: frişcă, ciocolată şi ele, de fapt, conţin grăsimi vegetale şi E-uri. Sunt produse care imită produsul original, înşelând consumatorul într-un mod flagrant”, a afirmat Horia Constantinescu.

El a precizat că sute de kilograme de produse găsite în cofetăria respectivă au fost retrase de la comercializare şi vor fi distruse. Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor a mai spus că au fost găsite în coferătie ustensile ruginite, vechi, dar şi mizerie. “Unele produse au fost retrase pentru că nu au oferit informaţii corecte privind ingredientele, dar toate trebuie scoase de la consum pentru că sunt realizate în nişte laboratoare cu curăţenie lamentabilă. Am găsit rugină, ustensile foarte vechi, improprii patiseriei şi cofetăriei”, a precizat Horia Constantinescu.

În urma acestor nereguli, cofetăria a fost închisă temporar până la remedierea deficienţelor. Totodată, reprezentanţii cofetăriei au fost invitaţi la sediul CJPC pentru stabilirea sancţiunii contravenţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.