Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O comisie a Parlamentului European va analiza lacunele luptei împotriva terorismului în Europa

parlamentul european

Parlamentul European (PE) a decis joi crearea unei comisii speciale care va avea misiunea ca în următoarele 12 luni să elaboreze propuneri pentru eficientizarea luptei împotriva terorismului în Europa, informează AFP. Comisia, care va fi formată din 30 de eurodeputaţi, va trebui să identifice "deficienţele cooperării în domeniul judiciar şi al schimbului de informaţii la nivel transfrontalier", a explicat serviciul de presă al PE.

Crearea noii comisii a fost aprobată cu o largă majoritate de deputaţii reuniţi în şedinţă plenară la Strasbourg, în estul Franţei. Aceasta va analiza de asemenea problema "radicalizării şi a eficienţei programelor de deradicalizare", dar şi pe cea a "protecţiei ţintelor vulnerabile şi a infrastructurilor critice, cum sunt aeroporturile şi gările". "Trebuie să examinăm cum putem face schimb de informaţii într-un mod mai sistematic şi eficient", au subliniat într-un comunicat liderii celor trei grupuri politice din PE, Manfred Weber (conservatori), Guy Verhofstadt (liberali) şi Syed Kamall (grup dominat de conservatorii britanici).

Acest lucru presupune şi să se stabilească "dacă bazele de date create de-a lungul ultimelor decenii sunt interconectate şi interoperabile", se adaugă în comunicat, conform Agerpres. În aprilie anul trecut, coordonatorul Uniunii Europene şi materie de combatere a terorismului, Gilles de Kerchove, a atras atenţia asupra unor "lacune semnificative" în ce priveşte schimbul de informaţii între statele membre. Ulterior, PE a aprobat o reformă a Oficiului european de poliţie Europol, cu scopul de a facilita schimbul de informaţii între diferite servicii din cadrul poliţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.