DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

O comisie a Prefecturii Brașov va controla activitatea primăriilor privind aplicarea legilor fondului funciar

dozadebine.ro
brasov tampa

Prefectul judeţului Braşov, Mihai Văsii, a dispus înfiinţarea unei comisii care să verifice modul în care autorităţile locale din acest judeţ au pus în aplicare cererile de restituire depuse de către foştii proprietari de bunuri imobile sau de către moştenitorii acestora. Prima acţiune de verificare a acestei comisii a avut loc luni, conform news.ro.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii, luni, de Prefectura Braşov, comisia de îndrumare şi control privind activitatea comisiilor locale de aplicare a legilor fondului funciar a fost constituită prin ordin al prefectului judeţului, Mihai Cătălin Văsii, şi este condusă de subprefectul Ambrus Izabella-Agnes.

"Această comisie va efectua o acţiune de verificare, până în data de 17 decembrie a.c., a situaţiilor centralizate întocmite de comisiile locale de fond funciar de pe raza judeţului, care aveau obligaţia, conform Legii nr. 165/16.05.2013, de a centraliza toate cererile de restituire nesoluţionate, în vederea stabilirii suprafeţelor de teren necesare pentru finalizarea procesului de restituire. Rezultatul verificărilor şi eventualele măsuri dispuse de Comisia de îndrumare şi control se vor consemna într-o Notă-raport care va fi înaintată prefectului, spre aprobare”, informează Prefectura Braşov.

Luni, membrii comisiei au făcut prima acţiune de verificare, în prezenţa reprezentanţilor comisiilor locale de fond funciar din unităţile administrativ-teritoriale Codlea, Săcele, Ghimbav, Predeal, Zărneşti, Bran şi Budila.

În judeţul Braşov, consilierii locali USR din comuna Dumbrăviţa au strâns şi depus semnături ale localnicilor care susţin organizarea unui referendum de demitere a primarului comunei Dumbrăviţa, Zachiu Popa, membru PNL şi implicat în politică şi în administraţia locală de 20 de ani.

Iniţiatorii referendumului au anunţat, luna trecută, că principalul motiv al demersului lor este acela că edilul Zachiu Popa nu pune în aplicare Legea fondului funciar şi refuză să coopereze pentru ca localnici să primească titluri de proprietate, deşi Primăria plăteşte penalităţi pentru că nu pune în aplicare hotărâri judecătoreşti de punere în posesie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.