Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O comisie pentru siguranţă din SUA cere Boeing să reproiecteze sistemul elicei la toate avioanele 737 NG

amcham.ma
boeing

Comisia pentru Siguranţa Transporturilor Naţionale din Statele Unite a cerut marţi Boeing să reproiecteze structura carcasei elicei pentru toate avioanele 737 NG şi să înlocuiască sistemul respectiv pentru toate avioanele existente, după un incident produs în aprilie 2019 în care o femeie a fost ucisă într-un avion al operatorului Southwest Airlines din cauza defectării unui motor în urma ruperii unei palete a elicei, transmite Reuters, conform news.ro.

Potrivit comisiei, Administraţia Federală pentru Aviaţie a SUA ar trebui să ceară Boeing să stabilească punctul sau punctele de impact ale paletei elicei în carcasă şi reproiectarea structurii pentru a minimiza o defecţiune catastrofală.

Comisia a investigat în 2016 defectarea motorului unui alt avion Southwest 737-700, într-un accident fatal. Incidentele ambelor zboruri au avut loc în urma desprinderii unei palete a elicei.

Boeing a anunţat marţi că va lucra pentru a implementa îmbunătăţirile recomandate de comisiei, inclusiv cele de creştere a capacităţii carcasei de a rezista la un incident provocat de paleta unei elice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.