Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O companie a câștigat 100 mil. dolari din nimic

bani

Acţiunile societăţii Duolun Industry au avansat cu 10% în ziua în care aceasta şi-a schimbat numele în P2P Financial. Firma fusese lansată ca developer imobiliar şi şi-a schimbat domeniul de activitate. Deşi nu a început să ofere servicii propriu-zise pentru internet, intrările investitorilor au mărit cu 100 milioane dolari capitalizarea bursieră a acesteia, potrivit Capital.

100 milioane dolari doar dintr-o schimbare de nume. Atât a câştigat în valoare de piaţă o firmă de pe Bursa de la Shanghai fără să fi făcut nimic altceva. Financial Times semnalează cazul punându-l pe seama escaladării maniei privind acţiunile tehnologice din piaţa chineză. Shanghai Duolun Industry se lansase iniţial ca o societate activând în sectorul imobiliar, unde nu a avut mare succes având în vedere competiţia din această piaţă deja saturată. Preţul acţiunilor a scăzut cu mai mult de 25% de la jumătatea lunii aprilie şi până la sfârşitul săptămânii trecute. Un simplu anunţ a făcut însă ca preţul să explodeze într-o singură zi: compania se va numi P2P Financial. Investitorii au găsit un farmec mai mare al acestui număr iar intrările de capital au urcat cu 10% preţul acţiunilor şi implicit cu 100 milioane dolari capitalizarea bursieră a societăţii.

Ironia este că în acest caz chiar este vorba pur şi simplu numai de o schimbare de nume. Firma nu a început încă să furnizeze servicii de creditare prin internet în sistem peer-to-peer aşa cum şi-a propus. Chiar dacă acesta apare ca un caz extrem de "exuberanţă iraţională", el nu este singular. Indicele pieţei ChiNext de la Shenzen, unde acţiunile tehnologice cântăresc greu, a urcat la începutul acestei săptămâni pe un maxim istoric, după un avans de 109% în 2015. "Acţiunile de la Shenzen reprezintă trendul transformării economice", spune Li Qilin, analist pentru segmentul equity la Minsheng Securities din Beijing. "Aşa cum a fost cazul sectorului de real estate între 1996 şi 2010, acum este internetul şi telecomunicaţiile cele care sunt strâns legate de economia Chinei în ansamblul ei. Aceasta îi fascinează pe investitori", a continuat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.