Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O companie belgiană prezentă şi în România are activitatea blocată în urma unui atac cibernetic

hackeri

Un grup de hackeri a cerut o răscumpărare după ce a blocat sistemele informatice ale unei companii belgiene care produce echipamente pentru industria textilă, relatează marţi agenţia Belga, citată de DPA, citată de Agerpres.

Compania Picanol, care are de asemenea centre de producţie în România şi China, nu îşi mai poate accesa sistemele informatice, astfel că operaţiunile sale la nivel global sunt blocate.

Atacul cibernetic a fost sesizat prima dată luni de subsidiara chineză a societăţii.

Potrivit agenţiei Belga, Picanol nu le-a dat hackerilor răscumpărarea cerută şi discută paşii următori cu experţii poliţiei cibernetice.

Din cauza atacului cibernetic cei circa 1.500 ce angajaţi din Belgia ai companiei Picanol au programul de lucru redus, iar marţi a fost suspendată cotarea acţiunilor acestei companii la bursa din Bruxelles. Compania producătoare de maşini de ţesut are la nivel global circa 2.300 de angajaţi.

Citeşte şi: Ministrul Justiției, declarații CRUCIALE despre desființarea SIIJ: 'Va rezulta un proiect foarte bun'

''Lucrez de 20 de ani pentru această companie, dar niciodată nu am văzut un atac de un asemenea calibru'', a declarat ziarului belgian De Morgen purtătorul de cuvânt al Picanol, Frederic Dryhol. El a mai afirmat că hackerii nu au spus clar câţi bani doresc.

''Când am primit pe serverul nostru un scurt mesaj cerând o răscumpărare, ne-am dat seama că este vorba despre un atac cu ransomware'', a explicat acest reprezentant al companiei, făcând referire la programul malware care criptează seturile de date. Hackerii au cerut bani pentru a da în schimb companiei atacate cheia de criptare.

Centrul Belgian pentru Securitate Cibernetică recomandă să nu se plătească răscumpărări în astfel de situaţii, întrucât un astfel de răspuns conduce la alte probleme, precum noi cereri de răscumpărare cu sume şi mai mari sau atacuri repetate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.