Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O companie care operează și în România contribuie la creșterea masivă a Boeing

Boeing 737 MAX

Acţiunile Boeing au urcat joi cu 8,4% la Bursa de la New York, după ce Ryanair a comandat încă 75 de avioane Boeing 737 MAX, la un preţ de catalog de nouă miliarde de dolari, o salvare pentru grupul aeronautic american, transmit Bloomberg şi Reuters, potrivit Agerpres.

Comanda operatorului aerian irlandez este una dintre cele mai importante de care a beneficiat Boeing din 2018, înainte de interdicţia determinată de două accidente soldate cu 346 de morţi.

Deja Ryanair are o comandă de 135 de aeronave MAX 200 şi ar urma să primească primul model la începutul anului viitor.

Comanda este esenţială pentru eforturile Boeing de a reabilita modelul MAX, cel mai bine vândut înainte de accidentele care au determinat oprirea zborurilor, în martie 2019.

Citește și: Dezvăluire cu greutate! FBI, descindere la ‘Perla’ lui Sebastian Ghiță!

Agenţia Uniunii Europene pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) şi-a dat luna trecută acordul preliminar pentru avioanele 737 MAX ale Boeing, deschizând calea pentru o aprobare a reluării zborurilor în ianuarie.

Comanda suplimentară de avioane va permite Ryanair să se extindă în următorii ani, în urma redresării călătoriilor, după colapsul provocat de pandemia de coronavirus.

Avioanele Boeing 737 MAX vor schimba cu adevărat regulile jocului şi vor permite companiei aeronautice să-şi majoreze capacitatea, în timp ce va reduce consumul de combustibil, a afirmat directorul general al Ryanair, Michael O'Leary. Acesta se aşteaptă ca vaccinurile anti-COVID-19 să majoreze traficul aerian aproape de nivelul normal până în vara lui 2021.

Anul acesta Boeing a pierdut sute de comenzi pentru modelul MAX, cedând din cota sa de piaţă rivalei Airbus SE.

În prezent, Ryanair are o flotă de peste 450 de aeronave. În 2019, Ryanair a transportat 152,4 milioane de pasageri, în creştere cu 9% faţă de 2018.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Bucureşti şi Craiova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.