Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O companie de telefonie mobilă din Thailanda a recunoscut că datele a mii de utilizatori au fost expuse

pixabay.com
diverse, media, telefon

O companie de telefonie mobilă din Thailanda a recunoscut marţi că datele a mii de utilizatori ai serviciilor sale au fost expuse. Este prima dată când are loc în Thailanda o astfel scurgere de date confidenţiale, notează dpa şi Reuters.

Copii ale cărţilor de identitate şi paşapoartelor a până la 11.400 de clienţi ai companiei True Corp au putut fi descărcate "la liber" de pe net, până ca problema să fie remediată, ceea ce s-a întâmplat în cursul weekendului, a precizat într-o conferinţă de presă la Bangkok Pakpong Pattanamas, director adjunct al operatorului de telefonie.

Oficialul a precizat că datele - 46.000 de fişiere având în total 32 de gigabiţi - aparţineau clienţilor care achiziţionaseră pachete de telefonie prin intermediul platformei sale de comerţ electronic, iTrueMart, gestionată de subsidiara True Corp Ascend Commerce. Aceasta le-a trimis sâmbătă clienţilor un mesaj în care şi-a cerut scuze şi a afirmat că sistemul i-a fost atacat.

Scurgerea de date a fost dezvăluită vineri, după ce un cercetător din domeniul securităţii din Norvegia, Niall Merrigan, a indicat pe blogul său personal că a putut accesa respectivele informaţii confidenţiale foarte uşor, nefiind protejate. Acesta a menţionat că a vrut să contacteze echipa de securitate de la True Corp, dar i s-a răspuns că "departamentul pentru securitate nu are punct de contact".

Directorul Ascend Commerce, Seubsakol Sakolsatayadorn, a afirmat că Merrigan a piratat de fapt sistemul informatic al companiei. "În acest caz, expertul nu avea drept de acces şi a folosit instrumente speciale", a subliniat acesta.

La rândul său, Pakpong Pattanamas a insistat că sistemul de securitate al companiei sale este "bun", dând însă asigurări că se fac eforturi pentru a preveni repetarea unui astfel de "incident".

True Corp este al doilea operator de telefonie mobilă din Thailanda, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.