Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O companie din Spania anunță că se pregătește să organizeze călătorii în spațiu cu balonul

antena3.ro
balon

O companie din Spania anunță că se pregătește să organizeze călătorii în spațiu cu balonul. Turiștii vor plăti mai puțin decât în cazul unui voiaj cu racheta și, pe timpul călătoriei, vor sta într-o capsulă agăţată de un balon cu heliu. Primele călătorii cu turiști ar trebui să aibă loc în 2023, anunță MEDIAFAX.

Balonul cu heliu concurează serios rachetele lui Elon Musk sau Jeff Bezos, în lupta pentru turismul spaţial. O companie spaniolă, specializată în turism de experienţe, vrea să popularizeze călătoriile spaţiale la un preţ mult mai competitiv. EOS-X Space promite că din 2023 îi va duce pe oameni în spaţiu cu balonul, iar primele teste cu oameni la bordul capsulei se vor face anul viitor.

Citește și: Paul Stănescu: ‘PSD va câștiga alegerile. PNL se prăbușește și vrea cât mai repede alegeri fără să țină absolut de nimic ce înseamnă sănătatea românilor’

Fondatorul companiei, Kemel Kharbachi, spune că ideea i-a venit după isprava de acum 8 ani a lui Felix Baumgarten, care a urcat până la 39 de mii de metri cu o capsulă agăţată de un balon cu heliu. Experienţa oferită de EOS-X Space va dura cîteva ore, timp în care turiştii vor admira, din capsula presurizată, curbura Pământului şi întunericul spaţiului cosmic. Serviciile vor include chiar şi accesul la internet, iar experienţa este gândită să surprindă şi momente neaşteptate cum ar fi o cerere în căsătorie, în afara Pământului.

„Ni s-a părut interesant atunci că o persoană poate fi ridicată până la stratosferă într-o capsulă presurizată, ridicată de un balon cu heliu şi până la o altitudine de 39 km. Dacă viitorul soţ va scoate inelul la 40 de km altitudine nu va fi nicio problemă. Totul va fi înregistrat în 360 şi o să poată vedea asta şi rudele sau prietenii, pentru că se va transmite online. Este o experienţă completă în ceea ce priveşte călătoria spaţială. Vor fi mai multe activităţi şi nu va fi doar simpla ascensiune în capsula presurizată. Ţinta noastră este mult mai cuprinzătoare. Costul este mai mic. Compania este sustenabilă pentru că nu zburăm cu racheta, ci cu un balon de heliu”, a declarat Kemel Kharbachi, fondator EOS-X Space.

Citește și: Un fost șef al Serviciului de Informații Externe ‘atacă’ alegerile parlamentare! Va candida pe listele partidului lui Victor Ponta

EOS-X Space îşi propune să transforme călătoriile cu balonul de heliu într-un turism de experienţe accesibil multor oameni. Deja se lucrează la primele patru baze de lansare, care vor fi in Orientul Mijlociu, în Spania şi America de Nord. Turiştii vor fi primiţi cu câteva zile înainte şi se vor bucura de un adevărat circuit de experienţe. Călătoriile comerciale vor începe în 2023, iar compania vrea să ridice cel puţin 10 mii de oameni în stratosferă, în următorii 10 ani. Preţul va fi de cel puțin 150 de mii de euro de persoană.

EOS-X Space se bucură de sprijinul unor investitori din ţările arabe, dar şi de participarea companiei Arthur D. Little, implicată în programul Apollo 11.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.