Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O comună italiană reduce taxele de salubrizare cu până la 200 de euro pe an pentru persoanele care adoptă un câine

Cristi Șelaru
caine caini catei

Primăria din Misterbianco, comună care se învecinează cu oraşul Catania (Sicilia, sudul Italiei), a anunţat o iniţiativă inedită care vizează îmbunătăţirea vieţii animalelor şi a locuitorilor, urmând să deducă până la 200 de euro pe an din taxele de salubrizare pentru cei care adoptă câini abandonaţi care se află în clădiri municipale sau în adăposturi de animale, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Cu această măsură, autorităţile îşi propun să încurajeze adopţia câinilor pentru a reduce costurile adăposturilor şi "recompensează familiile care adoptă cu o binemeritată reducere a taxelor locale", a explicat Consiliul Local, potrivit presei italiene.

Cu aşa-numitul "Bonus pentru golirea canisei", Consiliul Local din Misterbianco îşi propune totodată să "ajute prietenii cu patru picioare", a declarat Marco Corsaro, primarul acestei comune din sudul Italiei cu aproximativ 50.000 de locuitori şi care aparţine zonei metropolitane Catania.

Conform organizaţiilor pentru drepturile animalelor, În Italia sunt abandonaţi în fiecare an aproximativ 50.000 de câini şi 80.000 de pisici.

Reducerea face parte din măsurile adoptate în favoarea cetăţenilor prin intermediul "concesiunilor care îmbină inovaţia şi bunul simţ", a adăugat Corsaro.

Astfel, cei care adoptă câini în această comună italiană vor economisi 200 de euro pe an din TARI, taxa municipală pentru colectarea gunoiului şi a altor deşeuri, care în Italia este formată din suma unei cote fixe şi o altă variabilă care se modifică în funcţie de numărul de locatari şi de dimensiunile fiecărei locuinţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.