Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O comună rămâne fără primar după o decizie a instanței

decizie instanta

Primarul din comuna Reghiu, județul Vrancea, a rămas fără mandat, după ce magistrații Curții de Apel Galați au decis să dea dreptate Instituției Prefectului Vrancea care, în urmă cu aproape 2 ani, a solicitat anularea mandatului de primar, după ce alesul fusese condamnat pentru conflict de interese, potrivit Mediafax.

Primarul comunei vrâncene Reghiu, Răduță Macovei, a fost condamnat în 2017, la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese după ce firma sa a avut beneficii de pe urma unor contracte semnate cu primăria.

Faptele s-au petrecut în mandatul anterior, iar după apariția deciziei instanței, Prefectura Vrancea a emis ordin de încetare a mandatului primarului Răduță Macovei.

Citeste si Un fost consilier al lui Traian Băsescu laudă măsurile MApN privind achiziția de corvete: Este un act de curaj acela de a sesiza Parchetul Militar

Edilul a contestat ordinul, a câștigat procesul la Tribunalul Vrancea, Prefectura a făcut apel și în 11 ianuarie a obținut o decizie favorabilă la Curtea de Apel Galați.

Decizia Curții este definitivă, astfel că primarul din comuna Reghiu va rămâne fără mandat, conform ordinului Prefecturii din 2017.

„Admite recursul pârâtei. Admite cererea de intervenţie accesorie. Casează încheierea din data de 29.10.2018 pronunţată de Tribunalul Vrancea şi în rejudecare: Respinge cererea de suspendare ca nefondată. Obligă pe intimatul- reclamant să plătească 850 lei reprezentând cheltuieli de judecată”, se arată în deczia Curții de Apel Galați.

În anul 2015, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că primarii condamnați cu suspendare își pierd mandatul. Conform procedurii, prefectul emite un ordin prin care constată încetarea mandatului primarului având ca punct de plecare un referat semnat de secretarul unităţii administrativ-teritoriale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.