Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O conferinţă a donatorilor are loc la Bruxelles pentru a ajuta victimele cutremurelor din Turcia şi Siria

Al Arabya
cutremur Turcia

O conferinţă internaţională a donatorilor are loc luni la Bruxelles pentru a sprijini victimele cutremurelor din Turcia şi Siria, relatează DPA.

La începutul lunii februarie, regiunea de graniţă dintre Turcia şi Siria a fost lovită de două seisme puternice care au făcut peste 50.000 de morţi şi au lăsat fără locuinţă milioane de persoane, potrivit Agerpres.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi premierul suedez Ulf Kristersson vor găzdui conferinţa, iar preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan ar urma să se alăture prin legătură video.

Donatori privaţi şi publici din toate ţările sunt invitaţi "să onoreze memoria celor care şi-au pierdut viaţa şi eroismul celor care au dat primul ajutor şi, cel mai important, să construiască împreună un viitor mai bun pentru supravieţuitori", a spus Von der Leyen în anunţul privind conferinţa.

Cutremurele sunt "un dezastru de proporţii istorice", a spus Kristersson, a cărui ţară deţine în prezent preşedinţia Consiliului UE.

În această calitate, Suedia va face tot posibilul, împreună cu partenerii internaţionali, pentru a-i ajuta pe cei afectaţi, a mai declarat el.

Până acum, UE a alocat în jur de 20 de milioane de euro pentru victimele din Turcia şi Siria, pentru a acoperi nevoile imediate, printre care corturi, echipamente medicale, produse de igienă, alimente şi haine groase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.