Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O conferinţă despre haz de necaz şi cormoranii de piscină va ținută de Toni Grecu la Teatru Național

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toni Grecu, care în 2010 a primit Premiul UNITER la categoria spectacol de divertisment, "pentru contribuţia sa la istoria vie a umorului românesc”, va susţine, pe 24 februarie, de la ora 11.00, la Sala Mică a Teatrului Naţional din Bucureşti, o conferinţă despre umor, haz de necaz şi cormoranii de piscină.

Născut în 1959 la Iaşi, Toni Grecu a urmat cursurile Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii din Iaşi, susţinând individual sau în diferite formule spectacole în cadrul cenaclurilor studenţeşti. Tot în acea perioadă a format alături de alţi colegi Grupul Divertis.

Cariera de inginer a fost scurtă, intensă şi nesemnificativă, dar l-a ajutat să ajungă la Bucureşti unde, imediat după Revoluţie, a renunţat la calculatoare şi s-a dedicat exclusiv activităţii artistice, atât pe scenă cât şi la televizor.

În anii '80, a susţinut cu Divertis mai multe turnee prin ţară în cadrul unor manifestări studenţeşti precum Galele Amfiteatru, Cenaclul Moldavia, Serbările Mării sau Serbările Zăpezii.

În 1983, a câştigat premiul întâi la Festivalul Naţional de Umor Studenţesc, atât individual, la secţiunea monolog, cât şi cu Divertis. În 1988, alături de Doru Antonesi, a scris texul pentru one man show-ul "Astă seară stau Acasă", pus în scenă de Silviu Purcărete şi jucat magistral de Ştefan Iordache la Teatrul Mic. A fost un spectacol apreciat, unic în felul lui în primul rând pentru curajul şi duritatea satirei pe subiecte de actualitate. Reprezentaţia s-a jucat cu casa închisă.

Din 1990 a început, împreună cu Divertis, activitatea de televiziune, mai întâi la TVR apoi la Pro TV şi Antena 1, în calitate de prezentator şi scenarist. Alături de Divertis a jucat în peste 1.000 de spectacole şi în sute de emisiuni TV, obţinând adevărate recorduri de audienţă. S-a retras din Divertis în 2008 şi a continuat seria de emisiuni TV într-o formulă nouă, cu proiectul "Serviciul Român de Comedie", la Pro TV, pentru încă cinci ani.

A realizat apoi show-ul "Superjurnal" la Digi24, pentru două sezoane, în 2015. Între timp, a scris împreună cu Adrian Onciu, scenariul comediei "S-a furat mireasa", în 2012 şi a realizat în 2012-2013 sitcomul "Spitalul de Demenţă", tot pentru Pro TV. Urmând trendul general, din 2016 a început să lucreze ca scenarist şi realizator la proiecte de comedie pentru mediul online, care au adunat milioane de vizionări. A reluat activitatea de scenă şi, împreună cu Cătălina Grama - Jojo, Cătălin Neamţu, Claudiu Maier şi Cosmin Natanticu, a făcut spectacolul de umor "O zic din viaţa mea", un mix de comedie de mai multe genuri, monolog, impro, scheci, stand-up, parodie, imitaţie, care va fi reluat în curând, într-o nouă stagiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.