DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

O cunoscută editură A RETRAS o carte de parenting care încuraja lovirea copiilor: A fost tradusă de una dintre cele mai cunoscute românce

PROMOTIME.MD
bataie curea

Curtea Veche Publishing a republicat o carte "care încurajează lovirea copiilor", scrisă de Zig Ziglar, în traducerea Irinei Margareta Nistor, după cum a semnalat scriitoarea Ioana Chicet-Macoveiciuc pe Facebook, iar în urma comentariilor din partea cititorilor editura a decis să retragă volumul de pe piaţă, oferind la schimb celor care l-au cumpărat un altul din portofoliul parenting.

Volumul "Putem creşte copii buni într-o lume negativă!", de Zig Ziglar, a fost publicat de Curtea Veche Publishing în anul 2000 şi republicat în anul 2013.

Citește și: Mare atenție! CEDO confirmă că plângerea Laurei Codruța Kovesi este doar înregistrată, nu și declarată admisibilă

Câteva fragmente extrase din cartea lui Zig Ziglar, care este de părere că: "Bătaia ruptă din Rai înseamnă tărie, şi nu slăbiciune"; "Este extrem de important să le daţi o bătaie când vă provoacă"; "Când copilul trebuie musai bătut, e important şi cum o faceţi. Nu vă bateţi niciodată copilul la mânie"; "Bătaia transmite acel mesaj de afecţiune, grijă şi dragoste care îi ajută (pe copii) să îndepărteze sentimentul de vinovăţie. Psihologii spun că sentimentul de vinovăţie face mult rău dacă nu este abordat cum trebuie. Când copilul nu ascultă, există un sentiment de vinovăţie. Bătaia va ajuta la îndepărtarea acestui sentiment, iar lacrimile îi vor limpezi conştiinţa"; "Bătaia este necesară, din multe motive, unul dintre ele fiind acela că pentru că între 2 şi 12 ani, copiii nu au maturitatea necesară să ascute şi să înţeleagă".

Citește și: Trei lanțuri de hipermarketuri au fost amendate drastic- Ce s-a descoperit

"Vreau să înţeleg cum este posibil ca în 2019 să existe pe piaţa din România cărţi care recomandă lovirea copiilor. Curtea Veche Publishing, vă rog să îmi explicaţi cum puteţi edita şi publica aşa o porcărie de carte. Lovirea copiilor este nu doar inumană şi lipsită de respect, ci şi ilegală în această ţară. Sunt sigură că şi instigarea la violenţă împotriva copiilor este ilegală", a cerut explicaţii Ioana Chicet-Macoveiciuc.

Potrivit directoarei Curtea Veche Publishing, Iren Arsene, care a publicat un răspuns pe pagina de Facebook, "Zig Ziglar, un republican baptist, a scris volumul în anul 1985, în Statele Unite ale Americii, o realitate diferită de cea a zilelor noastre. După cum mulţi cititori ştiu, editura noastră depune eforturi pentru a publica o gamă largă de cărţi pe subiecte de parenting, tocmai pentru a oferi o imagine exhaustivă a modului în care viziunile au evoluat şi s-au schimbat de-a lungul anilor. Din păcate, suntem puşi în situaţia aproape hilară de a-i lua apărarea uneia dintre cele mai prolifice şi respectate traducătoare din ţara noastră, doamna Irina Margareta Nistor, al cărei nume a fost adus în această chestiune pe nedrept. La fel şi a partenerului nostru Libris (distribuitorul cărţii, n.r), care vrea, şi e normal să fie aşa, să le ofere cititorilor cât mai multe opţiuni şi viziuni".

Citește și: Mare atenție! Ce trebuie să știți despre comisionale cardurilor bancare atunci când plecați în străinătate

"Curtea Veche Publishing este cu totul împotriva disciplinării corporale şi a oricărei forme de abuz", precizează Iren Arsene, subliniind că "tehnicile moderne de parenting oferă numeroase metode prin care părinţii îşi pot educa copiii, inclusiv pentru a le crea conceptul de disciplină".

În apărarea sa, managerul explică: "Sub umbrela cărţilor de la Curtea Veche publicăm constant instrumente care le pot fi utile părinţilor, editura fiind printre primii promotori ai cărţilor de autoeducaţie. Colecţiile noastre sunt actualizate cu titluri noi, cărţi de psihologie recunoscute de specialişti din ţară şi toată lumea, iar editura contribuie activ la răspândirea informaţiilor de parenting. Mulţumim difuzorilor de carte, traducătorilor şi cititorilor care au încredere în titlurile pe care le propunem de mai bine de douăzeci de ani".

Citește și: Gabriela Firea a făcut anunțul! Va trimite Corpul de Control la Apa Nova

Pentru cei care au cumpărat cartea, editura îşi prezintă scuze şi propune un schimb: cumpărătorii să înapoieze volumul, iar editura va oferi un alt volum din portofoliul de parenting, la alegere.

Editura nu renunţă la volum şi promite o reeditare cu notă explicativă pe copertă şi prefaţă.

Citește și: Lovitură dură pentru Ilie Năstase! Riscă ani buni de închisoare- Care este motivul

"Cât despre "Putem creşte copii buni într-o lume negativă!", de Zig Ziglar, cartea va fi reeditată cu o notă explicativă pe copertă şi o prefaţă. Literatura omenirii, fie ea ştiinţifică, la fel ca istoria, nu poate fi anulată. Trebuie privită în context, pentru a înţelege schimbările lumii în care trăim", a explicat Iren Arsene.

Până la publicarea acestei ştiri, Irina Margareta Nistor nu a oferit un punct de vedere la solicitarea News.ro.

Citește și: A ieșit la iveală! Ce facultate a absolvit Eugen Teodorovici- A ‘crescut’ la stat imediat după liceu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.