Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O 'cupolă de apărare aeriană' - Din SUA se cere intervenția NATO în Ucraina, după dronele căzute în România

X
Romania Ucraina granita harta

Diplomatul american Kurt Volker, fost reprezentant special al Departamentului de Stat al SUA pentru Ucraina, susţine că aliaţii furnizează Kievului arme și muniție pentru apărarea aeriană a Ucrainei, "dar realitatea este că există țări NATO care se învecinează cu Ucraina - Polonia, Slovacia, România, Ungaria - și am avut deja cazuri în care rachete au zburat deasupra teritoriului polonez".

"Aceste rachete și drone vizează civilii. Prin urmare, este destul de rezonabil ca țările NATO să înceapă să se gândească să ajute la distrugerea acestor rachete și drone care atacă civili ca un gest umanitar și o extindere a sistemului de apărare aeriană al NATO, deoarece, în realitate, ele reprezintă un pericol şi pentru NATO" - a explicat Volker, într-un interviu pentru agenţia ucraineană RBC.

content-image

Potrivit diplomatului, nu există niciun motiv pentru care NATO să nu ia în considerare acest lucru.

"Ar putea fi unități de apărare aeriană în țările NATO sau ar putea fi unități de apărare aeriană în puncte strategice din Ucraina. Cred că ar fi rezonabil să existe o cupolă de apărare aeriană pe întreg spațiul de la Mikolaiv până în România. Acest lucru ar fi foarte bun pentru siguranța transportului, foarte bun pentru siguranța civilă, siguranța transportului maritim. Dacă aţi avea un mic contingent de trupe antiaeriene, poate franceze, care ar putea proteja cerul - nu văd nimic rău în asta" - a adăugat Volker, în dialogul cu jurnaliştii ucraineni de la RBC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.