Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O cutie neagră confirmă prezența fumului la bord la Cursa Egypt Air prăbușită în Marea Mediterană

EgyptAir

Analiza uneia dintre cutiile negre ale avionului EgyptAir care s-a prăbușit în luna mai în Marea Mediterană a confirmat că alertele anti-fum au fost declanșate înainte de prăbușire, au anunțat miercuri anchetatorii egipteni, informează AFP.

„Datele înregistrate confirmă alertele sistemului automatizat de comunicații al aparatului (ACARS) în legătură cu fumul în toalete” și în față cabinei, a declarat comisia de anchetă într-un comunicat.

„Părți din fața avionului arată semne de deteriorare din cauza temperaturii ridicate”, a adăugat această comisie.

Zborul MS804 legând Parisul de Cairo s-a prăbușit la 19 mai între Creta și nordul Egiptului după ce a dispărut brusc de pe ecranele radarelor, din motive încă nedeterminate, cu 66 de persoane la bord, dintre care 40 de egipteni — 30 de pasageri și 10 membri ai echipajului — și 15 francezi, amintește France Presse.

Ipoteza unui atentat, avansată inițial de Egipt, a pierdut teren în favoarea unui incident tehnic în urma informațiilor despre declanșarea alertelor semnalând prezența fumului în avion.

Cele două cutii negre ale Airbusului A320, care ar trebui să ajute la stabilirea cauzelor catastrofei, au fost recuperate la mijlocul lunii iunie.

Cardurile lor de memorie erau indescifrabile și au fost expediate de Egipt în Franța pentru a fi acolo reparate. După ce au fost făcute lizibile, datele uneia dintre ele au fost trimise marți la Cairo pentru a fi „descifrate și studiate” la Ministerul Aviației Civile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.