Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O decizie juridică importantă în Alabama, SUA: embrionii criogenizați sunt acum considerați copii în ochii legii

nationalrighttolifenews.org
embrion fertilizare vitro

Principalul spital din statul american Alabama a suspendat procedurile IVF (fertilizare in vitro) după ce Curtea Supremă a statului a hotărât că embrionii criogenaţi pot fi consideraţi în mod legal copii, informează Rador Radio România.

Autorităţile spitaliceşti americane au declarat că se tem că toate cuplurile care se bazează pe procedura IVF pentru a-şi lărgi familia ar putea fi urmăriţi penal. Hotărârea instanţei supreme susţine că un embrion sau ovul fertilizat, este considerat persoană. Alabama, precum alte state din sudul Statelor Unite, a scos în afara legii avortul, fără nicio excepţie, nici măcar în cazul unui viol sau incest.

Cu toate acestea, Alabama este singurul stat care a definit viaţa ca fiind începutul concepţiei. Cazul a ajuns în instanţă după ce trei familii au dat în judecată o clinică de fertilitate pentru că un pacient al clinicii a intrat în camera de depozitare, a scos recipientul cu embrioni criogenaţi şi l-a scăpat pe podea.

O instanţă inferioară a hotărât că embrionii nu pot fi definiţi ca fiind persoane sau copii şi a respins cazul celor trei familii, dar Curtea Supremă a anulat decizia instanţei inferioare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.