Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O defecțiune la inversorul de propulsie a fost cauza ratării aterizării avionului care a ajuns într-un râu din Florida

boeing.com
BOEING 737-800 NG

Un inversor de propulsie, echipament care contribuie la frânarea avionului la aterizare, nu funcţiona la aparatul Boeing 737, cu 143 de persoane la bord, care şi-a terminat cursa într-un râu din Florida, vineri seară, a indicat un responsabil al securităţii transporturilor, transmite AFP potrivit Agerpres.

Aeronava Boeing 737-800, aflat în serviciu de 18 ani, potrivit site-ului FligtRadar24, decolase de la baza americană de la Guantanamo, Cuba, şi transporta membri ai personalului acestei baze şi familiile lor.

Avionul a plonjat în apa puţin adâncă după o aterizare foarte turbulentă, pe timp de furtună, pe pista bazei militare de la Jacksonville, Florida.

Toţi pasagerii au fost evacuaţi şi 21 de persoane au fost transportate la spital pentru răni minore, au precizat autorităţile.

Potrivit lui Bruce Landsberg, vicepreşedinte al agenţiei americane pentru securitatea transporturilor (NTSB), unul din inversoarele de propulsie ale aparatului nu funcţiona.

'Aparatul fusese în mentenanţă, iar jurnalul de mentenanţă nota că inversorul de propulsie stânga nu funcţiona', a declarat el duminică pentru presă. Ancheta va analiza desfăşurarea operaţiunilor de mentenanţă, iar 'interesul va viza, evident, starea inversorilor de propulsie', a menţionat responsabilul.

Potrivit lui Landsberg, pilotul a cerut schimbarea pistei de aterizare şi a aterizat pe o pistă redusă de prezenţa unui material naval, de la 2.734 metri la 2.377 metri.

'Nu ştiu ce au gândit sau de ce au făcut această alegere. Va fi unul din lucrurile pe care va trebui să le examinăm, din înregistrările vocilor din cabina piloţilor', a explicat el.

Cutia neagră cu înregistrarea datelor de zbor a fost recuperată, dar cea cu datele audio a rămas sub apă. 'Când o vom recupera, ne va aduce mai multe informaţii despre intenţiile echipajului', a adăugat responsabilul.

Furtuna a împiedicat eforturile de recuperare a fuselajului. Marina americană a trimis scafandri pentru a recupera animalele de companie rămase blocate în cală şi au fost instalate baraje pentru a împiedica răspândirea kerosenului în apele râului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.