Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O delegație a Comisiei de la Veneția în inspecție la Chișinău. Este vizat proiectul de lege cu privire la sistemul judecătoresc anticorupție

comisia de la venetia

Vizită de importanță strategică la Chișinău. O delegație a Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția) se află, în aceste zile în capitală, pentru a pregăti o opinie, care vizează proiectul de lege cu privire la sistemul judecătoresc anticorupție și modificarea unor acte normative, conform deschide.md.

Delegația Comisiei de la Veneția este condusă de președinta de onoare a acesteia, Hanna Suchocka. Oficialii se vor întâlni cu deputații de la Chișinău, membri ai Comisiei juridice, numiri și imunități.

De asemenea, este planificată și o întrevedere cu președinta țării, Maia Sandu, cu reprezentanții Ministerului Justiției, ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Centrului Național Anticorupție și ai Consiliului Superior al Magistraturii. Agenda vizitei mai include întrevederi cu conducerea Procuraturii Generale, a Procuraturii Anticorupție și a Autorității Naționale de Integritate.

Ulterior, Opinia Comisiei de la Veneția față de proiectul de lege cu privire la sistemul judecătoresc anticorupție și modificarea unor acte normative va fi examinată și adoptată în cadrul sesiunii plenare a Comisiei”, se menționează într-un comunicat de presă emis de catre reprezentanții Parlamentului R. Moldova.

Proiectul de lege cu privire la sistemul judecătoresc anticorupție și modificarea unor acte normative este o inițiativă legislativă a președintei țării, Maia Sandu. Documentul are scopul de a consolida eforturile de combatere a corupției și de a asigura un proces de examinare rapidă și calitativă a dosarelor complexe de corupție. Acesta reglementează organizarea și activitatea judecătoriei specializate pe cauze de corupție și a colegiului anticorupție al Curții de Apel Chișinău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.