Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O delegaţie a consultării strategice a armatei chineze a mers la discuții în Marea Britanie şi Franţa

political-viewer.com
armata chineza Xi Jinping

O delegaţie militară chineză a vizitat Marea Britanie şi Franţa începând din 24 iunie până sâmbătă, 1 iulie, pentru a discuta despre dezvoltarea relaţiilor bilaterale în domeniul apărării, a informat sâmbătă Ministerul Apărării de la Beijing, transmite Reuters.

Delegaţia consultării strategice a armatei (PLA) a făcut un schimb aprofundat de vederi cu privire la probleme internaţionale şi regionale de securitate de preocupare comună, şi întărirea înţelegerii şi încrederii reciproce, se spune în comunicat.

Întrebat despre vizită, un purtător de cuvânt al Ministerului britanic al Apărării a spus că un Dialog Strategic de Apărare Marea Britanie - China a avut loc la Londra, scrie agerpres.ro.

'Discuţiile s-au referit la strategiile naţionale respective de apărare, situaţia din Ucraina, securitatea în Indo-Pacific, stabilitate strategică şi proliferare, Marea Chinei de Sud şi Taiwan, şi relaţia militară Marea Britanie - China', a declarat purtătorul de cuvânt.

Potrivit unor oficiali, ministrul de externe britanic James Cleverly ar putea întreprinde o vizită în China în luna iulie, în contextul în care Londra încearcă să îşi îmbunătăţească relaţiile cu această ţară şi să coopereze în domenii precum comerţul, investiţiile şi schimbările climatice, protejându-se în acelaşi timp faţă de ameninţări la adresa securităţii naţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.