Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O delegaţie a MApN a depus coroane la monumentul eroilor Bătăliei Varşoviei de la Ossow

mapn ministerul apararii nationale armata

O delegaţie a Ministerului Apărării Naţionale, condusă de secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, a depus joi o coroană de flori la monumentul eroilor Bătăliei Varşoviei, din 1920, de la Ossow- Polonia, se arată într-un comunicat de presă transmis de MApN, potrivit agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, delegaţia română s-a deplasat în Republica Polonă cu prilejul marcării a 100 de ani de la semnarea alianţei defensive româno-polone.

Cu această ocazie, secretarul de stat a fost primit de către primarul oraşului Wolomin, Elizbeta Radwan, şi de către directorul complexului muzeal dedicat evenimentelor din 1920, Rafal Pazio.

"Prin sacrificiul armatei poloneze, avansul forţelor bolşevice a fost oprit, lucru care a dat posibilitatea României şi Poloniei să construiască un sistem regional de securitate, sub auspiciile marilor democraţii vestice, ce a contribuit la menţinerea păcii în această parte a Europei, pentru următoarele două decade", a transmis Simona Cojocaru.

Totodată, delegaţia MApN s-a întâlnit şi cu militarii din cadrul detaşamentului român de apărare antiaeriană, parte a Grupului de Luptă NATO din Polonia. Secretarul de stat Simona Cojocaru le-a mulţumit militarilor pentru dedicarea, implicarea şi profesionalismul demonstrate în executarea misiunii, materializând o contribuţie directă a României, la asigurarea securităţii pe flancul estic al NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.