Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O delegaţie americană îşi scurtează o vizită în Arabia Saudită, după ce preşedintele acesteia refuză să-şi scoată kippa

Spiegel
kippa

O delegaţie a unei Comisii americane privind libertatea religioasă a anunţat că a decis să-şi scurteze o vizită oficială în Arabia Saudită după ce unuia dintre membrii acesteia i s-a cerut să-şi scoată kippa, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Nimănui nu ar trebui să i se refuze accesul la un sit de patrimoniu, un sit menit să pună în valoare unitatea şi progresul, doar pentru că există ca evreu”, a denunţat luni preşedintele Comisiei americane a Libertăţii Religiei (USCIRF), Abraham Cooper, care este un evreu otodox, citat într-un comunicat.

”Arabia Saudită este pe cale să încurajeze schimbarea în cadrul Viziunii 2030”, un program ambiţios de reforme vizând diversificarea economiei, declară el.

”Însă, mai ales într-o perioadă în care antisemitismul face ravagii, faptul că mi s-a cerut să-mi scot kippa ne-a împiedicat pe noi, membrii USCIRF, să ne continuăm vizita” sitului de la Diriyah - leagănul familiei Al Saud -, la nord-vest de Riad, clasat în Patrimoniul Mondial de către UNESCO, se arată în comunicat.

”Notăm cu un regret particular că acest lucru i s-a întâmplat unui reprezentant al unei agenţii guvernamentale americane care promovează libertatea religioasă”, se arată în comunicat.

Această Comisie a Libertăţii Religiei este un organism guvernamental consultativ mandatat de Congresul american.

Ambasada Arabiei Saudite în Statele Unite, contactată de AFP, nu a răspuns imediat.

Incidentul, care a avut loc la 5 martie, intervine pe fondul unor tensiuni între regatul saudit şi statul evreu în contextul Războiului din Fâşia Gaza şi al unor eforturi ale Statelor Unite de a promova o normalizare a relaţiilor între cele două ţări după terminarea războiului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.