Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O delegaţie de parlamentari din Europa a sosit în vizită în Taiwan

China Taiwan

O delegaţie de parlamentari din Europa a sosit marţi în Taiwan pentru o vizită de patru zile, pe fondul tensiunilor regionale, informează DPA.

Alianţa Interparlamentară pentru China (IPAC), care se află în vizită la Taipei pentru prima dată, este un grup multipartit internaţional de parlamentari din 29 de ţări care îşi propune să aprofundeze colaborarea asupra chestiunilor ce implică China, potrivit Agerpres.

Condus de europarlamentarul Reinhard Butikofer, grupul include parlamentari din Belgia, Republica Cehă, Germania, Kosovo, Olanda, Ucraina şi Regatul Unit.

Delegaţia se va întâlni cu preşedinta Tsai Ing-wen, premierul Su Tseng-chang, ministrul de externe Joseph Wu, preşedintele legislativului You Si-kun şi parlamentari taiwanezi, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului Joanne Ou.

"Aceasta este o altă delegaţie europeană importantă ce vizitează Taiwanul, arătând sprijinul ferm pentru Taiwan prin acţiuni", a spus Ou.

Vizita intervine la câteva zile după ce un grup de şase parlamentari germani din Comisia pentru drepturile omului a Bundestagului s-a aflat în Taiwan. Vizita lor, a doua a unei delegaţii parlamentare germane în octombrie, a fost criticată de Beijing.

Beijingul respinge contactele oficiale dintre ţări şi Taipei considerând Taiwanul ca parte a Chinei. Beijingul a ameninţat de asemenea că va recupera insula prin forţă dacă este necesar, în timp ce SUA au pus în gardă că vor trece la acţiune dacă se va întâmpla aşa ceva. Taiwanul este o democraţie autoguvernată, considerându-se de multă vreme independentă, aminteşte DPA.

Parlamentarii din Europa se vor întâlni de asemenea cu grupuri de afaceri pentru a discuta comerţul bilateral, industria de înaltă tehnologie şi siguranţa lanţului de aprovizionare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.