Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O delegaţie de reprezentanţi ai administraţiei americane a ajuns în Haiti, anunță Casa Albă

twitter
casa alba

O delegaţie de reprezentanţi ai administraţiei americane a ajuns duminică în Haiti, răspunzând cererii de asistenţă a autorităţilor haitiene în ancheta asupra asasinării preşedintelui Jovenel Moise, a anunţat luni Casa Albă, relatează AFP.

Reprezentanţi ai ministerelor justiţiei şi securităţii interne, Departamentului de Stat, Consiliului pentru securitate naţională au "examinat securitatea infrastructurilor vitale" şi s-au întâlnit cu poliţiştii care răspund de anchetă, potrivit comunicatului.

Delegaţia s-a întâlnit, de asemenea, cu prim-ministrul interimar Claude Joseph, premierul desemnat de Jovenel Moise, Ariel Henry, înainte de moartea sa nepreluându-şi atribuţiile, şi preşedintele Senatului Joseph Lambert, pentru "a încuraja un dialog deschis şi constructiv, în vederea unui acord politic care permite desfăşurarea de alegeri echitabile şi libere".

Majoritatea senatorilor încă în funcţie, ultimii aleşi naţionali în exerciţiu, au semnat vineri seară o rezoluţie care îi oferă lui Joseph Lambert titlul de preşedinte provizoriu al Republicii Haiti, relatează Agerpres.ro.

Asasinarea, pe 7 iulie, a preşedintelui Jovenel Moise, a destabilizat şi mai mult această naţiune de 11 milioane de locuitori, deja afectată de o nesiguranţă extremă, şi a cărei conducere este acum disputată de Claude Joseph, Ariel Henry şi Joseph Lambert.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.