Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O dimineaţă minunată, o poveste despre speranţă cu Léa Seydoux, din 31 martie în cinematografe

sala cinema

Filmul „Un beau matin/ O dimineaţă minunată”, cu Léa Seydoux şi Melvil Poupaud în rolurile principale, va rula pe ecranele cinematografelor din România începând din 31 martie, potrivit news.ro.

Regizat de Mia Hansen- Løve, filmul a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes 2022, unde a şi câştigat Premiul Europa Cinemas Label pentru Cel mai bun film european.

Cu empatie şi umanitate, filmul descrie toate piesele şi momentele mici care alcătuiesc o viaţă. Sandra este o tânără mamă care îşi creşte singură fiica, âncercând să jongleze responsabilităţile socio-familiale cu nevoile personale. Marea provocare din viaţa familiei este tratamentul tatălui Sandrei, Georg, care suferă de o boală neuro-degenerativă. Dar iată că Sandra îl reîntâlneşte pe Clément, un vechi amic cu care nu s-a mai văzut de mult şi, deşi el are o relaţie stabilă, între cei doi se înfiripă o poveste de dragoste.

Mia Hansen- Løve este o regizoare franceză care a primit numeroase distincţii pentru munca sa. Primul său lungmetraj, „All Is Forgiven”, a câştigat Premiul Louis Delluc pentru cel mai bun film de debut, iar „Father of My Children” a câştigat Premiul Special al Juriului în secţiunea Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes din 2009. În 2016, a câştigat Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor pentru filmul său „Things to Come” la cea de-a 66-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, în acel an devenind şi  membră a Academiei Americane de Arte şi Ştiinţe Cinematografice. „Bergman Island” a fost nominalizat la Palme d'Or, iar „O dimineaţă minunată” a fost lăudat de critici şi de public, deopotrivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.