Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O dronă ucraineană, doborâtă în Belarus (armata belarusă)

bbc.com
drona

Armata Belarusului, aliată a Rusiei, a anunţat miercuri că a doborât o dronă de recunoaştere a Ucrainei la frontiera cu această ţară, unde se menţine tensiunea după ofensiva lansată în februarie de trupele ruse de pe teritoriul belarus asupra nordului Ucrainei, relatează AFP, potrivit Agerpres.

''Drona a fost doborâtă cu focuri de Kalaşnikov'', la circa o sută de metri de graniţă în districtul Kobrin din sud-vestul Belarusului, a precizat Minskul într-un comunicat. ''Aparatul cvadrimotor era echipat cu o cameră video, era destinat operaţiunilor de recunoaştere şi filmării mijloacelor tehnice desfăşurate pentru supravegherea frontierei'', detaliază acesta.

Au fost publicate şi imagini cu ceea ce armata belarusă descrie a fi dispozitivul doborât, în care este văzută o dronă de mici dimensiuni căzută în iarbă. Potrivit Belarusului, o dronă similară a fost doborâtă pe 2 noiembrie în regiunea belarusă Gomel.

Armata rusă are în prezent desfăşurată în Belarus o grupare de circa 9.000 se soldaţi, iar în acest timp la Kiev se menţin temerile că Rusia ar putea folosi din nou Belarusul ca platformă de lansare a unei ofensive, la fel cum s-a întâmplat la începutul invaziei lansate pe 24 februarie, când trupele ruse trimise în Belarus sub pretextul efectuării de exerciţii militare au atacat partea de nord a Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.