DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

O echipă de medici şi asistenţi medicali din România va lucra în spitale din Republica Moldova

Wikipedia
medici spital doctori dentisti

O echipă de medici şi asistenţi medicali din România va lucra în spitale din Republica Moldova implicate în combaterea pandemiei de coronavirus, ţara vecină urmând să primescă, din partea Guvernului de la Bucureşti, donaţii constând în echipamente de protecţie şi materiale necesare.

"România va acorda Republicii Moldova un pachet de sprijin în contextul eforturilor de combatere a pandemiei COVID-19, ca expresie a angajamentului de a acţiona consecvent în beneficiul direct al cetăţenilor din Republica Moldova. Astfel, o echipă de medici şi asistenţi medicali din România este pregătită să se alăture, pe bază de voluntariat, în această săptămână, colegilor din Republica Moldova, urmând să lucreze alături de aceştia, pentru o perioadă de timp, în spitalele din Republica Moldova implicate în combaterea pandemiei", arată Guvernul într-un comunicat de presă transmis luni.

Citește și: Alexandru Rafila: Mai avem 4-5 zile! Vom vedea atunci dacă intensificarea contactelor sociale de Paște va duce la înmulțirea numărului de cazuri de Covid-19

Totodată, Guvernul anunţă că va face, în perioada imediat următoare, în beneficiul cetăţenilor Republicii Moldova, donaţii de echipamente de protecţie şi alte materiale medicale necesare în contextul pandemiei COVID-19. În acest sens, în şedinţa de Guvern de joi, vor fi alocate în contul Ministerului Sănătăţii sumele necesare realizării donaţiilor menţionate.

"Aceste demersuri vin în completarea eforturilor mai ample făcute de România în contextul pandemiei de a permite autorizarea livrării unor medicamente, dispozitive medicale şi materiale sanitare care pot fi achiziţionate din România în condiţiile sistării exporturilor respective pe fondul instituirii stării de urgenţă, precum şi de a facilita tranzitul şi repatrierea în deplină siguranţă a cetăţenilor Republicii Moldova", scrie în comunicat.

Citește și: Klaus Iohannis anunță noi reguli! Când vor putea ieși din casă persoanele cu vârsta de peste 65 de ani

În plus, România a susţinut pachetele de sprijin adresate statelor din Parteneriatul Estic, inclusiv pentru Republica Moldova, vizând gestionarea pandemiei, adoptate recent la nivelul Uniunii Europene.

"Prin toate aceste măsuri, România urmăreşte, de o manieră prioritară, să acorde sprijin direct cetăţenilor Republicii Moldova, în spiritul relaţiei speciale bazate pe comunitatea de limbă, istorie şi cultură, şi fundamentată pe cooperarea în cadrul Parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, de la a cărui semnare se împlinesc astăzi, 27 aprilie 2020, zece ani. La acest moment aniversar, al marcării a zece ani de la semnarea Parteneriatului Strategic, România reiterează angajamentul de a continua să susţină îndeplinirea obiectivului fundamental reprezentat de integrarea europeană a Republicii Moldova, unica în măsură să asigure dezvoltarea economică şi socială a Republicii Moldova în beneficiul direct al cetăţenilor. În acelaşi timp, România va continua să urmărească cu prioritate interesele cetăţenilor din Republica Moldova", se mai arată în document.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.