Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O echipă de scafandri a înotat în largul coastei hawaiene alături de un rechin alb gigantic

Un rechin alb gigantic, printre cele mai mari semnalaţi vreodată, a fost văzut în largul coastei hawaiiene, de către o echipă de scafandri, care şi-au permis luxul de a înota alături de acest formidabil prădător, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis UIMEȘTE după discuția cu Jean - Claude Juncker - Șeful statului mizează pe competența Guvernului Dăncilă .

Rechinul, o femelă de şase metri lungime (care prezenta unele similarităţi cu "Deep Blue", unul dintre cei mai mari rechini albi zăriţi vreodată) a apărut marţi, pe neaşteptate, pentru a se alătura altor rechini care devorau o carcasă de caşalot care plutea în apropierea insulei Oahu.

"Am văzut câţiva (rechini tigru), apoi a sosit ea şi toţi ceilalţi rechini s-au împrăştiat. Atunci a început să se frece de barcă", a povestit Ocean Ramsey, unul dintre scafandri, pentru ziarul Honolulu Star Adviser.

"Era doar un frumos colos mare şi gentil care voia să ne folosească barca pentru a se scărpina", a adăugat Ramsey, scafandru profesionist şi specialistă în rechini, pentru protecţia cărora militează.

Specialista a înotat alături de rechin "o bună parte a zilei" şi a făcut numeroase instantanee cu această întâlnire.

Potrivit acesteia, femela de rechin, care părea să fi avut cel puţin 50 de ani şi o greutate de aproximativ 2,5 tone, era "surprinzător de mare", fiind poate gravidă.

O întâlnire cu un mare rechin alb (Carcharodon carcharias) în Hawaii este un eveniment rar, deoarece apele din această zonă sunt prea calde pentru gustul lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.