Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O elevă a fost ucisă în urma unui atac comis într-un liceu din Brazilia

istockphoto.com
brazilia steag

O elevă a fost ucisă în urma unui atac comis într-un liceu din Brazilia.

O elevă de 16 ani a fost ucisă şi o alta a fost rănită luni într-un atac armat comis de un fost absolvent într-un liceu din sudul Braziliei, au anunţat autorităţile, potrivit AFP.

Intervenţia unui profesor, care l-a imobilizat pe atacator, "a permis evitarea unei tragedii şi mai mari", a declarat guvernatorul statului Paraná, Carlos Ratinho Junior, care a decretat trei zile de doliu, conform Agerpres.

Un comunicat al guvernului regional a precizat că un fost absolvent a intrat înarmat într-un liceu din oraşul Londrina, unde se prezentase pentru a-şi "cere dosarul şcolar".

Odată intrat, el a împuşcat două persoane. "O elevă de 16 ani a murit la faţa locului, iar o altă elevă a fost spitalizată cu răni prin împuşcare". Nu a fost precizată nici vârsta, nici starea de sănătate a elevei rănite.

Potrivit presei locale, agresorul ar avea 21 de ani.

"Profesorul care l-a trântit la pământ pe fostul elev urmase recent un curs de formare, iar poliţia a ajuns la liceu în doar trei minute", a subliniat guvernatorul statului Paraná.

Un al doilea individ, în vârstă de 21 de ani, suspectat că a colaborat la organizarea atacului, a fost arestat ulterior, a precizat guvernul din Paraná într-un comunicat.

În Brazilia au avut loc recent mai multe atacuri în şcoli.

În aprilie, patru copii cu vârste cuprinse între patru şi şapte ani au fost ucişi cu topoare într-o şcoală din Blumenau (sud).

În 2019, opt persoane au fost ucise de doi foşti elevi ai unui liceu din suburbiile metropolei Sao Paulo, care ulterior s-au sinucis.

Cel mai dramatic atac înregistrat vreodată în Brazilia a dus la moartea a 12 copii în 2011 într-o grădiniţă de la periferia oraşului Rio de Janeiro, după ce un bărbat a deschis focul, apoi s-a sinucis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.