Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O elevă de la o școală din Galați a fost diagnosticată cu COVID-19

Inquam Photos / Octav Ganea
scoala temperatura

O elevă de clasa a şasea de la Şcoala 22 din Galaţi a fost confirmată cu COVID-19, toţi copiii din clasa în care aceasta învaţă fiind trimişi în izolare la domiciliu, unde vor învăţa online.

Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Galaţi, Onut Atanasiu, o fată din clasa a şasea a venit luni la şcoală, iar la un moment dat a început să acuze dureri de burtă. Ea a fost izolată în spaţiul special amenajat pentru aceste situaţii, până când au fost chemaţi părinţii, care au dus-o la Spitalul de Copii din Galaţi, potrivit news.ro.

Citește și: Situație alarmantă în București! Un vatman a fost împușcat cu un pistol cu bile de un șofer nervos

Medicii au stabilit iniţial că fetiţa suferă de apendicită acută, însă ulterior a venit şi rezultatul testului pentru coronavirus, care a fost pozitiv.

"A venit cu dureri de burtică, în prima zi de şcoală, a fost dusă în camera de izolare, părinţii au fost chemaţi şi au fost îndrumaţi apoi la Spitalul de Copii. A fost pus diagnostic de apendicită după care a fost depistată pozitiv. Înainte de a ajunge în clasă intrase în contact cu colegii, cum sunt copiii, se salută, nu se văzuseră de şase luni”, a afirmat şeful ISJ Galaţi.

Potrivit acestuia, după primirea diagnosticului de COVID-19, clasa în care învaţă fata a fost trimisă în izolare la domiciliu, copiii urmând a învăţa online timp de două săptămâni.

Pe de altă parte, eleva diagnosticată cu COVID-19 are un frate la clasa a patra, în aceeaşi şcoală 22 din Galaţi. Copilul a venit luni la şcoală, însă de atunci a rămas în izolare la domiciliu. În cazul colegilor săi de clasă, autorităţile au decis să nu se ia deocamdată o altă decizie decât aceea de dezinfecţie, operaţiune care se realizează de altfel la nivelul întregii şcoli.

Citește și: Eugen Teodorovici îl face praf pe Ludovic Orban: ‘Câte ore petrece cu masca pe față între 4 țigări și 2 pahare de coniac?’

Dacă şi fratele fetiţei va fi diagnosticat cu COVID-19, atunci şi elevii acelei clase vor fi trimişi în izolare la domiciliu, cel mai probabil.

În ceea ce-i priveşte pe profesorii de la clasa în care învaţă fetiţa cu coronavirus, autorităţile spun că nu sunt riscuri şi nu se impune nicio măsură suplimentară. Copilul nu a intrat în contact cu toate cadrele didactice în prima zi de scoala şi atât fetiţa, cât şi profesorii cu care s-a întâlnit au purtat masca de protecţie.

În judeţul Galaţi, joi autorităţile anunţă 29 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, cu 3.719 cazuri de la debutul pandemiei şi 171 de persoane decedate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.