Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O emblemă a muzicii internaționale a fost răpusă de cancer / VIDEO

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Muzicianul german Florian Schneider-Esleben, co-fondator al grupului pionier al muzicii electronice Kraftwerk, a murit de cancer la vârsta de 73 de ani, a anunţat miercuri pentru AFP unul dintre manageri, anunță news.ro.

"Florian Schneider a murit de cancer, la câteva zile după cea de-a 73-a aniversare", a anunţat pentru AFP Alexandra Greenberg, care a citat apropiaţi ai muzicianului Ralf Hütter, celălalt fondator al Kraftwerk.

Citește și: Ludovic Orban a făcut anunțul! În ce condiții vor fi deschise mall-urile

Colaborarea dintre cei doi muzicieni a început în 1968, înainte ca ei să pună bazele doi ani mai târziu la Düsseldorf formaţiei Kraftwerk.

Florian Schneider a părăsit grupul la finalul anului 2008.

Născut în oraşul industrial Ruhr, acest grup a creat o muzică tipic germană, îmbinând limba maternă cu sunetele marelui oraş, în contrast cu pop-ul anglo-saxon adus de trupele de ocupaţie.

Grupul a contribuit în mod decisiv la dezvoltarea muzicii electronice şi a avut influenţe semnificative asupra multor formaţii şi trupe de synth-pop, tehno, electro-pop şi trance.

Stilul trupei combină secţiuni ritmice cu melodii sintetizate şi uneori armonioase, cu versuri simple, interpretate adeseori cu ajutorul sintetizatorului de voce, mixate apoi pe computer.

Grupul Kraftwerk a lansat 10 albume de studio şi a fost recompensat în 2014 cu un premiu Grammy pentru întreaga carieră.

Citește și: Victor Ponta anunță potopul: De ce ne spun dl Iohannis, Orban și Cîțu că stăm foarte bine economic?

Kraftwerk a avut succes la nivel mondial cu piese precum "Autobahn" (1974), "Radio-Aktivitŕ¤t" (1975), "Trans Europa Express" (1977), "Die Mensch-Maschine" (1978), "Tour De France" (2003).

Kraftwerk a susţinut pe 1 martie 2018 un concert 3D la Arenele Romane din Bucureşti, parte din seria de show-uri începută în 2012 la Muzeul de Artă Modernă din New York (MoMA).

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.