Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O eroare Revolut a permis hoţilor să fure 20 de milioane de dolari

Revolut
Revolut

O deficienţă în sistemul de plăţi al Revolut din SUA a permis infractorilor să fure peste 20 de milioane de dolari pe parcursul mai multor luni înainte ca societatea să poată închide breşa, scrie FT, potrivit Ziarului Financiar.

Incidentul, care nu a fost încă dezvăluit public, este posibil să adauge şi mai multă presiune asupra fintechului, care s-a confruntat cu o serie de plecări de la nivel de conducere şi cu un audit cu rezerve din partea BDO, în timp ce aşteaptă o licenţă bancară în Marea Britanie.

Problema a pornit de la diferenţele dintre sistemele de plată europene şi americane, ceea ce a însemnat că, atunci când anumite tranzacţii erau refuzate, Revolut ar fi rambursat în mod eronat conturile, dându-le propriii bani, potrivit a trei persoane care au cunoştinţă de situaţie.

Deşi Revolut a recuperat o parte din cei aproximativ 23 de milioane de dolari furaţi prin urmărirea unora dintre cei care au luat fonduri, pierderea netă a fost de aproximativ 20 de milioane de dolari - echivalentul a aproape două treimi din profitul său net anual în 2021, au adăugat persoanele respective.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.