Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O expoziţie de fotografie şi documente din epoca unionistă a Focşanilor şi din prima jumătate de secol după unificare, vernisată la Muzeul Vrancei

destepti.ro
Muzeul Vrancei

O expoziţie de fotografie şi documente din epoca unionistă a Focşanilor şi din prima jumătate de secol după unificare, va fi vernisată, miercuri, la Muzeul Vrancei, cu ocazia aniversării a 160 de ani de la unificarea oraşului, a informat instituţia de cultură.

"Moment important în istoria modernă a Focşanilor, unificarea din 1862 a avut implicaţii sociale şi economice mai puţin cunoscute. Unificarea a însemnat în primul rând sacrificii din partea locuitorilor din cele două oraşe, pierderi de locuri de muncă, scăderea veniturilor şi, nu în ultimul rând, pierderea statutului pe care localităţile l-au dobândit în perioada în care Comisia Centrală a funcţionat la Focşani. Cu ocazia acestui eveniment va fi vernisată o expoziţie de fotografii şi documente din epoca unionistă a Focşanilor, dar şi din prima jumătate de secol după unificare", se arată într-un comunicat de presă al Muzeului Vrancei, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, printre documentele care vor fi expuse la Muzeul Vrancei se numără Protestaţia Locuitorilor din Moldova (1857), Protocolul Comisiei Centrale Nr. 1 (1859), Documentaţia proiectului alimentării cu apă a Oraşului Focşani (1884), Proiectele pentru iluminatul Oraşului Focşani (1906), Regulament pentru Serviciul Afişajului Public în Oraşul Focşani (1909), Dare de seamă despre Administraţiunea Comunei Focşani (1905) sau Regulament la măsurile de apărare contra incendiului (1910).

De asemenea, în cadrul expoziţiei, vor fi expuse cele mai vechi aparate foto din patrimoniul administrat de Muzeul Vrancei, epoca unionistă fiind începutul perioadei de aur a fotografiei, graţie căreia au ajuns până în zilele noastre cele mai frumoase imagini din Focşanii de altădată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.