Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O expoziţie dedicată lui Johnny Hallyday a fost deschisă la Marsilia

facebook.com
Johnny Hallyday

O expoziţie la Marsilia, prima după decesul său, îi aduce un omagiu lui Johnny Hallyday, şi prezintă fotografii, afişe de film şi partituri ale cântăreţului, scrie NEWS.RO, citând AFP.

Citeşte şi: ALERTĂ - Piromanul care a incendiat 8 maşini în Capitală a fost PRINS / VIDEO

Organizată într-un timp record, trei luni, expoziţia "Johnny!" prezentată la castelul Buzine evocă diferite faţete ale artistului cu 57 de ani de carieră: de la "bestia de scenă" la idolul timid al tinerilor, fotografiat în alb şi negru pe străzile din Nisa în timp ce îşi cumpăra mocasini.

O sută de fotografii şi obiecte precum jachete din piele, pe care le-a purtat în timpul ălătoriilor sale cu motocicleta, sau chitara electrică cu autografe au fost adunate de la fotografii săi oficiali şi de la colecţionari.

"Mă întreb de ce o expoziţie atât de devreme, însă chiar este un pic târziu când te gândeşti la vieţile lui Johnny. Am fi putut să facem expoziţia acum zece ani, dar îl credeam nemuritor", a spus Bernard Pascuito, curator al expoziţiei şi autor al unei cărţi despre muzician.

Fostul jurnalist a mai spus: "Este o manieră frumoasă de a vorbi despre Johnny şi despre opera lui care schimbă modul în care vorbim despre el în acest moment".

A doua parte a expoziţiei compusă din fotografii alb-negru mai puţin cunoscute revine la debutul artistului, înainte de a deveni un simbol. Într-o ipostază surprinsă de aparatul de fotografiat, în culise, un Johnny cu aer de Gavroche, priveşte de după o cortină publicul din teatrul Verdure de la Nisa.

Partituri originale ale melodiilor "Que je t'aime" şi "Requiem pour un fou" fac parte din expoziţia care va fi închisă pe 17 septembrie.

Johnny Hallyday a murit pe 6 decembrie 2017, la vârsta de 74 de ani, din cauza unui cancer pulmonar.

Jean-Philippe Smet, cunoscut sub numele de scenă Johnny Hallyday, s-a născut pe 15 iunie 1943. La vârsta de 13 ani a urcat pentru prima dată pe scenă. S-a întâmplat la Copenhaga, unde a cântat "La Ballade de Davy Crockett". În 1957, a asistat la proiecţia filmului "Lovin’ You", cu idolul său, Elvis Presley. Atunci s-a hotărât să devină cântăreţ de rock’n’roll.
La vârsta de 16 ani şi-a luat numele de Johnny Hallyday. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără "Johnny chante Hallyday" (1965), "Derrière l’amour" (1976), "Lorada" (1995), "Sang pour sang" (1999), "Le Coeur des hommes" (2007) şi "Ça ne finira jamais" (2008).

În 2014, la vârsta de 71 de ani, artistul, care a fost supranumit "Elvis francez", a lansat cel de-al 49-lea album de studio, "Rester vivant".

A lansat 46 de albume de studio, 25 de albume live, opt filme şi a câştigat 18 discuri de platină. Potrivit AFP, albumele lui Johnny Hallyday au fost vândute în peste 110 milioane de copii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.