Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O expoziţie-eveniment dedicată arhitecţilor care au dezvoltat Domeniul Regal Peleş va fi deschisă publicului, sâmbătă, la Vila Şipot din Sinaia

basilica.ro
Castelul Peles Sinaia
O expoziţie-eveniment dedicată arhitecţilor care au dezvoltat Domeniul Regal Peleş va fi deschisă publicului, sâmbătă, la Vila Şipot din Sinaia, cunoscută drept "casa" arhitecţilor regali la începutul secolului XX, conform agerpres.
Potrivit datelor postate pe pagina de Facebook a evenimentului, expoziţia temporară "Galeria Arhitecţilor Peleşului" va fi deschisă la ora 12,30 şi va putea fi vizitată la fiecare sfârşit de săptămână, de vineri până duminică (10,00 - 13,00 şi 14,00 - 17,00), urmând a fi închisă pe 25 octombrie.
"Deschiderea din 21 august marchează începutul unei noi etape în întreaga istorie de 120 de ani a Vilei Şipot (Casa Arhitecţilor). Proiectată în anul 1900, vila a servit ca birou al serviciului de arhitectură, dar şi ca reşedinţă pentru Arhitectul Şef al Casei Regale la vremea respectivă - Karel Liman. Este locul unde au fost create planurile care, la începutul secolului XX, au dezvoltat Domeniul Regal Peleş şi l-au transformat în ceea ce admirăm astăzi", menţionează sursa citată.
Galeria este un proiect al Asociaţiei pentru Patrimoniul Regal Peleş (APRP), co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).
"Fotografii vechi, schiţe, planuri şi machete, piese de arhivă puţin cunoscute dezvăluie evoluţia Domeniului Regal de la momentul în care Regele Carol a cumpărat, din fondurile personale, un teren pe Valea Peleşului, până la 1914, când în jurul Castelului Peleş se întindea, deja, un ansamblu arhitectural şi peisagistic spectaculos", se mai arată pe pagina de Facebook dedicată expoziţiei.
Intrarea este gratuită, iar accesul se face numai în grupuri de maxim 10 persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.