Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O facultate din Marsilia îşi închide porțile din cauza traficului de droguri

kidadl.com
franta

O facultate din Marsilia, al doilea oraş din Franţa, îşi va închide temporar locaţiile din centrul oraşului ca urmare a insecurităţii tot mai mari legate de traficul de droguri din împrejurimi, relatează miercuri AFP și Agerpres.

Oraş-port marcat de inegalităţi puternice, oraşul Marsilia este afectat de traficul de stupefiante de zeci de ani. Dar nivelul de violenţă pentru controlul punctelor de vânzare a acestor substanţe ilegale este în creştere, ca şi în alte oraşe din Franţa.

Şi, "după luni de îngrijorare şi alertă, decanul facultăţii de economie şi management al sitului Colbert din Marsilia a luat decizia de a închide accesul studenţilor şi personalului în această clădire din lipsa de siguranţă a acestora" , a scris preşedintele universităţii Eric Berton într-o scrisoare adresată prefectului departamentului şi prefectului poliţiei, precum şi procurorului şi primarului din Marsilia.

Personalul şi studenţii din această locaţie vor lucra de la distanţă de vineri până la 13 octombrie. O decizie care ar putea fi prelungită.

"Este vorba (...) de denunţarea condiţiilor de insalubritate şi insecuritate din jurul facultăţii", a explicat miercuri decanul facultăţii Bruno Decreuse, în faţa locaţiilor situate în apropiere de Oraşul Vechi, centrul istoric al oraşului.

Aproximativ 1.500 de studenţi, 170 de profesori şi zeci de cadre administrative frecventează această filială a Universităţii, situată într-un cartier sărac, potrivit decanului.

Studenţii s-au arătat îngrijoraţi miercuri, sperând să se acţioneze pentru redeschiderea facultăţii şi pentru un mediu mai paşnic.

"Este în mod evident exclus ca serviciul public să cedeze sub influenţa drogurilor şi ca universitatea să îşi schimbe amplasamentul", a insistat adjunctul şefului de poliţie al departamentului Bouches-du-Rhône, Yannis Bouzar, care a promis că va "intensifica prezenţa" forţelor de ordine.

De asemenea, adjunctul pentru Securitate al primăriei Yannick Ohanessian apreciază că "este absolut imposibil să vezi o universitate închizându-şi porţile, fugind dintr-un cartier" din cauza proximităţii unui trafic.

O reuniune organizată de şeful poliţiei din Bouches-du-Rhône urmează să aibă loc miercuri după,-amiază în prezenţa preşedintelui Universităţii Aix-Marseille şi a primăriei.

 

În Marsilia, peste 40 de oameni au fost ucişi în acest an în conflicte pentru teritoriu dintre traficanţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.