Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O facultate din Marsilia va beneficia de o prezență sporită a poliției, asigurându-se astfel deschiderea locației

afp
politie franta

O facultate din Marsilia, al doilea oraş ca mărime din Franţa, care indicase că va închide o locaţie deoarece nu putea garanta siguranţa studenţilor şi a personalului administrativ în contextul violenţelor asociate traficului de droguri care afectează metropola, a anunţat în cele din urmă joi că va rămâne deschisă, beneficiind însă de o prezenţă sporită a poliţiei, informează AFP.

"Consiliul facultăţii a decis în această dimineaţă prin vot să menţină deschisă locaţia Colbert", a precizat universitatea într-un comunicat, explicând că "măsuri rapide şi puternice" au fost anunţate cu o zi înainte, în urma unei întâlniri cu prefectura de poliţie şi cu primăria oraşului, printre care "o prezenţă permanentă a efectivelor poliţiei naţionale la locaţie pentru a securiza diferitele puncte şi intrări", potrivit Agerpres.

Oraş portuar marcat de puternice inegalităţi, Marsilia (sud-estul Franţei) este afectată de zeci de ani de traficul de droguri însă, ca şi în alte oraşe franceze, nivelul de violenţă pentru a controla punctele de vânzare a acestor substanţe ilegale este în creştere.

Şi "după luni de îngrijorare şi alertă", decanul facultăţii de economie şi administratorii locaţiei Colbert au luat decizia ca studenţii şi personalul să lucreze de la distanţă începând de vineri, "deoarece nu le puteau garanta siguranţa", închizând astfel sediul situat în imediata apropiere a Vieux-Port, centrul istoric al oraşului.

Circa 1.500 de studenţi, 170 de cadre didactice şi zeci de angajaţi ai personalului administrativ frecventează această filială a universităţii aflată în Belsunce, un cartier sărac din Marsilia.

Această decizie l-a determinat pe prefectul poliţiei, Frederique Camilleri, să convoace miercuri după-amiază o reuniune cu reprezentanţii universităţii şi ai primăriei, afirmând că "nu se pune problema ca serviciul public să cedeze în faţa acestor traficanţi".

În Marsilia, peste 40 de persoane au fost ucise în acest an în războaiele teritoriale dintre traficanţii de droguri, aceasta evocând o adevărată "baie de sânge".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.