Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O familie de irakieni a încercat să treacă fraudulos frontiera cu Ungaria: Un copil de 13 ani era ascuns sub bancheta maşinii

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiş, au depistat o familie din Irak, cu doi copii, încercând să iasă din ţară cu documente aparţinând altor persoane.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră Timişoara, sâmbătă, la ora 3,15, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român S.R., în vârstă de 46 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes, însoţit de numitul C.E. în vârstă de 26 de ani. Pe bancheta din spate, în autoturism, se mai aflau două persoane adulte - un bărbat şi o femeie, precum şi un minor de doi ani, care s-au legitimat cu acte de identitate eliberate de autorităţile din România.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că există diferenţe vizibile de fizionomie între pasageri şi fotografiile din documentele prezentate la control. În urma controlului fizic asupra autoturismului, poliţiştii de frontieră au constat că sub bancheta din spate, la picioarele bărbatului, este ascuns, sub o pătura, un minor de 13 ani, potrivit Agerpres.

Extinzând cercetările, poliţiştii de frontieră au descoperit în bagaje documente care atestă faptul că persoanele în cauză sunt de fapt o familie de cetăţeni irakieni, adulţii în vârstă de 37, respectiv 42 de ani şi împreună cu cei doi minori sunt solicitanţi de azil pe teritoriul României.

Poliţiştii de frontieră îi cercetează pe cetăţenii irakieni pentru săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar pe cei doi cetăţeni români pentru trafic de migranţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.