Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O familie ucraineană şi o familie rusă vor purta crucea pe o porţiune din Via Crucis în Vinerea Mare

Freepik.com
Vatican

O familie ucraineană şi o familie rusă vor purta crucea pe o porţiune din Via Crucis pe 15 aprilie, în Vinerea Mare de dinaintea Paştelui Catolic, după doi ani de la suspendarea acestei procesiuni din cauza pandemiei de coronavirus, relatează luni EFE, citând surse de la Vatican.

Este vorba de familiile a două infirmiere, Irina din Ucraina şi Albina din Rusia, care lucrează la clinica universitară Campus Bio-Medico din Roma şi care îşi vor exprima sentimentele faţă de aceste vremuri de război după invazia rusă, potrivit textelor din Via Crucis publicate luni, potrivit Agerpres.ro.

În faţa Colosseum-ului roman, simbol al persecuţiei primilor creştini, îşi vor aminti de "zăpezile de iarnă, de adusul copiilor de la şcoală, de muncă, îmbrăţişări şi prietenii" şi de faptul că toate acestea s-au terminat.

Cu lacrimi în ochi îl vor întreba pe Dumnezeu "de ce", iar "întristarea şi furia vor lăsa loc resemnării". Conştienţi de dificultatea reconcilierii, îl vor invoca pe Dumnezeu pentru a le arăta "calea spre pace, pentru a fi din nou fraţi şi surori şi a reclădi ceea ce au distrus bombele".

La una dintre ultimele opriri pe Drumul Crucii, o familie de migranţi este cea care va purta crucea şi care va rememora propriul drum al exilului. Ei vor spune, "înainte de a fi imigranţi suntem oameni, suntem persoane", se arată în textele din Via Crucis.

Reflecţiile din Via Crucis au fost scrise anul acesta de familii, deoarece Biserica Catolică celebrează în 2022 Anul Familiei, iar vineri vor fi de asemenea protagonişti ai procesiunii doi soţi tineri, un cuplu matur fără copii, o familie numeroasă şi părinţi cu copii adoptaţi.

După doi ani de pandemie, în care Drumul Crucii a fost celebrat într-o Piaţă San Pietro pustie, anul acesta vor asista la procesiune o mulţime de credincioşi.

Papa Francisc va asista la procesiune de pe Colina Palatină şi se aşteaptă să pronunţe un mesaj final, având în vedere că în ultimii doi ani el a preferat tăcerea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.