Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O fată transgender din SUA a ratat absolvirea din cauza deciziei unui judecător

diez.md
absolvire doctoranzi

O fată transsexual din Mississippi a refuzat să participe sâmbătă la festivitatea de absolvire a liceului, după ce un judecător districtual din SUA a declarat că districtul școlar ar putea să o interzică dacă nu se îmbracă în hainele necesare pentru băieți, a declarat un avocat al fetei.

Judecătorul districtual american Taylor McNeel, numit de fostul președinte republican Donald Trump, a declarat vineri seara târziu, în urma unei audieri, că nu va împiedica districtul școlar din comitatul Harrison să o interzică pe fata de 17 ani de la absolvire, a relatat presa locală. Fata a fost identificată drept L.B. în documentele judiciare, potrivit Reuters.

„Clienta noastră este făcută de rușine și umilită din motive explicit discriminatorii, iar familiei sale i se refuză o etapă importantă în viața fiicei lor”, a declarat într-un e-mail Linda Morris, avocată din cadrul proiectului pentru drepturile femeilor al American Civil Liberty Union (ACLU), scrie Mediafax.

„Nimeni nu ar trebui să fie forțat să lipsească de la absolvire din cauza sexului său”.

ACLU a dat în judecată districtul școlar în această săptămână, în numele lui L.B., spunând că acesta a informat-o că nu ar trebui să poată participa la ceremonie în timp ce poartă o rochie și pantofi cu toc, a declarat Mississippi Free Press într-un raport.

Legislatorii din Mississippi au introdus peste 30 de proiecte de lege în acest an, încercând să limiteze drepturile cetățenilor LGBTQ. În 2021, Mississippi a devenit primul stat american care a interzis sportivilor transsexuali să concureze în sporturile pentru femei și fete, când guvernatorul republican Tate Reeves a semnat o lege în acest sens.

Avocatul Wynn Clark, de la Consiliul Școlar al comitatului Harrison, a declarat în documentele din instanță că participarea la o festivitate de absolvire este voluntară și nu este un drept protejat de Constituție, a relatat Associated Press.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.