Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O femeie a murit, după ce mașina în care se afla a fost lovită cu pietre de coloniști israelieni

palestina israel palestina violente confruntari

O palestiniană a murit vineri seară în Cisiordania ocupată în urma rănilor provocate de colonişti israelieni care au aruncat cu pietre asupra maşinii în care se afla, a anunţat sâmbătă agenţia oficială palestiniană Wafa, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Un purtător de cuvânt al poliţiei israeliene a confirmat într-un comunicat că maşina a fost lovită cu pietre, fără a preciza totuşi cine le-a aruncat. El a afirmat că a fost deschisă o anchetă, fără a furniza mai multe detalii. 

Aisha Mohamed Rabi, de 48 de ani şi mamă a opt copii, a fost lovită cu o piatră în cap în timp ce se afla vineri într-o maşină condusă de soţul ei la sud de oraşul Nablus, potrivit Wafa, care citează surse medicale şi de securitate palestiniene. 

Palestinianca a murit apoi într-un spital din Nablus, potrivit aceloraşi surse, care precizează că soţul ei a fost rănit uşor. 

Martori palestinieni citaţi de Wafa au afirmat că pietrele au fost aruncate de colonişti israelieni.

Citește și: Accident GRAV în Grecia: Unsprezece oameni, despre care se crede că erau migranţi, au murit

În Cisiordania domneşte tensiunea de câteva zile, forţele israeliene fiind în căutarea unui palestinian care este suspectat că a ucis doi israelieni şi a rănit un al treilea pe 7 octombrie, în nordul Cisiordaniei. 

Vineri, acestea au anunţat arestarea unui palestinian de 19 ani, presupusul autor al unui alt atac, de joi, cu armă albă, asupra unui rezervist israelian în uniformă în apropiere de Nablus. 

Israelul, Ierusalimul şi Cisiordania au fost teatrul, din octombrie 2015, al unui val de atacuri anti-israeliene comise de multe ori cu arme albe de palestinieni izolaţi. Violenţele s-au redus considerabil în ultima perioadă, înainte de atacurile din ultimele zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.