Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O femeie ajutată de o clarvăzătoare și-a înșelat mama cu 140 de milioane de dolari

clarvazatoare

O femeie din Brazilia, ajutată de o clarvăzătoare, și-a înșelat mama cu 140 de milioane de dolari, bani, bijuterii și obiecte de artă, potrivit Poliției care a fost citată de BBC, scrie Mediafax.

O femeie din Brazilia a fost reținută sub suspiciunea că s-a folosit de un medium pentru a-și escroca mama cu peste 140 de milioane de dolari în obiecte de artă, bani și bijuterii.

Se pare că victima este văduva unuia dintre cei mai importanți colecționari de artă din Brazilia. Fiica sa este bănuită că i-a furat operele de artă folosind un medium care a pretins că acestea sunt blestemate.

Potrivit poliției din Rio de Janeiro, escrocheria a început în 2020, când victima a fost informată de un presupus medium că fiica ei este bolnavă și a fost convinsă să plătească pentru tratament.

În lunile care au urmat, poliția spune că fiica și complicele „au început să ia operele de artă din casă, susținând că tablourile sunt blestemate, încărcate cu energie negativă".

Schema a continuat să implice mai mulți complici, a declarat poliția. Fiica și ceilalți suspecți ar fi maltratat victima, ținând-o în casă luni de zile.

„Au luat 16 tablouri", a declarat ofițerul de poliție Gilberto Ribeiro pentru Reuters, inclusiv lucrări ale unor artiști brazilieni renumiți.

De asemenea, au fost furate trei lucrări ale lui Tarsila do Amaral, un pictor modernist brazilian emblematic, care împreună au fost evaluate de poliție la 137,69 milioane de dolari.

Tabloul Sol Poente a fost găsit sub patul unuia dintre suspecți, potrivit presei locale, în timp ce alte lucrări ar fi fost vândute unor galerii de artă.

Poliția a declarat că șapte persoane sunt suspectate de implicare în această infracțiune care durează de ani de zile. În acest caz se fac cercetări într-un dosar de delapidare, jaf, extorcare, detenție ilegală și asociere criminală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.